Google+ To Φανάρι : «Ντροπή σας!» φώναξε ο αρχιμανδρίτης στη συνεδρίαση του Δήμου Αριστοτέλη, που έκανε τον Πόντιο Πιλάτο για την εξόρυξη

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Ντροπή σας!» φώναξε ο αρχιμανδρίτης στη συνεδρίαση του Δήμου Αριστοτέλη, που έκανε τον Πόντιο Πιλάτο για την εξόρυξη

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ;
 Η ιστορική συνεδρίαση, την οποία η τοπική κοινωνία της βορειοανατολικής Χαλκιδικής περίμενε καιρό και έγινε χθες στο δημαρχείο της Ιερισσού, είχε ένα μάλλον «χλιαρό» αποτέλεσμα: το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη, που βρέθηκε «απέναντι» στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά για την περιοχή, είπε μεν «όχι» στην επένδυση, αλλά υποδύθηκε τον Πόντιο Πιλάτο. ...
Τάχθηκε, δηλαδή, κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές και υπέρ της υφιστάμενης, θέση η οποία δεν ικανοποίησε τους αντιδρώντες στην επένδυση, οι οποίοι περίμεναν πιο δυναμικές ενέργειες.

Μάλιστα, στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος δήλωσε αναρμόδιο όργανο για να βάλει «φρένο» στην επένδυση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε καν η βασική εισήγηση του αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου Αγγελόγλου, ο οποίος εκπροσωπούσε 311 δημότες της περιοχής που ζητούσαν να δουν την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας. «Ντροπή σας!» τους φώναξε ο αρχιμανδρίτης, μετά την απρόσμενη εξέλιξη.


Η αντιπολίτευση δεν εμφανίστηκε, αφού ο Χρήστος Πάχτας προτίμησε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, φοβούμενος επεισόδια. Απούσα ήταν και η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός, που σε επιστολή της αρκέστηκε να πει τα εξής: «Τιμούμε το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές Αρχές και σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμικό τους ρόλο και τις αποφάσεις τους».


Ο κόσμος, όμως, της περιοχής ήταν εκεί. Γέμισε δε τον χώρο εντός και εκτός του δημαρχείου, χωρίς κορόνες και επεισόδια. Μάλιστα, τη δίψα του να παρακολουθήσει από κοντά την πρώτη έπειτα από καιρό συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, και μάλιστα στην Ιερισσό, ικανοποίησε η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης που μετέδιδε όλα όσα γίνονταν στο δημαρχείο. Απευθείας μεταδιδόταν η συνεδρίαση, όμως, και από το τοπικό δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι. Άλλωστε, από το πρωί οι συντονιστικές επιτροπές των αντιδρώντων στην επένδυση καλούσαν τον κόσμο να είναι εκεί, στην ιστορική -όπως τη χαρακτήριζαν- στιγμή για τον τόπο τους.


Μαρία Μαθιοπούλου
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου