Google+ To Φανάρι : Ευγενία Μανωλίδου και σκάνδαλα… Διαβάστε το… Άκρως αφυπνιστικό…

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ευγενία Μανωλίδου και σκάνδαλα… Διαβάστε το… Άκρως αφυπνιστικό…

Η Ευγενία Μανωλίδου γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1975 στην Αθήνα στο Νέο Ψυχικό. Πήγε σχολείο στο Παλαιό Ψυχικό. Αυτή ήταν η περιοχή της, η γειτονιά της. Το πατρικό της όνομα είναι Καραγιαννίδου, ενώ το Μανωλίδου είναι το επίθετο του πρώην συζύγου της. Η μητέρα της  Αγγελική Πουλάκου ήταν υπάλληλος στην τράπεζα με διευθυντικές όμως θέσεις, πρώτα στην Αγροτική και μετά στην Eurobank. Ο πατέρας της κος Καραγιαννίδης ήταν βιομήχανος, πέθανε όταν η Ευγενία ήταν 14 χρονών, από εκείνη την στιγμή και μετά η οικογένεια απέκτησε  οικονομικά προβλήματα 

Η ίδια αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε με την έξης φράση, «δεν μας έλειψε ποτέ το φαγητό, αλλά για ένα παιδί το να βλέπει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα δέντρο άδειο από δώρα είναι ένα σοκ… Με έκανε να συνειδητοποιήσω το πόσο πολύ δύσκολη είναι η ζωή». Τα νεανικά της χρονιά σύχναζε πάντα στην Κηφισιά. Το 1994 σταμάτησε τις ανώτερες σπουδές στο πιάνο για να ξεκινήσει τις σπουδές της στη σύνθεση. Σπούδασε στο Juilliard School (στη Nέα Yόρκη), σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας, Από το 1998 μέχρι το 2001 έκανε μεταπτυχιακά στις Βρυξέλες και το 2005 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Πολιτισμού σε πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Το 2005 ηχογράφησε στην Αθήνα, με μουσικούς της Kρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το λυρικό δράμα Έπος,

Η Μανωλίδου παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1995 σε ηλικία 20 ετών με τον  Θεόδωρο Μανωλίδη, γνωστό ζωγράφο, ο όποιος εκείνη την χρονιά διένυε το 55ο  έτος της ηλικίας του και ύστερα από επτά χρόνια γάμου και τη γέννηση δύο παιδιών, το καλοκαίρι του 2002, χώρισε. Η Ευγενία και ο Άδωνις (Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Εκάλη στις 06-11-1972.) γνωρίστηκαν το 2001. Η διαδικασία του διαζυγίου με τον  Θεόδωρο Μανωλίδη ξεκίνησε το 2004. Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε με τον Άδωνη Γεωργιάδη όπου έκαναν έναν γιο, το Περσέα. Η Ευγενία δεν χρησιμοποιεί το πατρικό της που είναι Καραγιαννίδου, ούτε το Γεωργιάδη, που είναι το όνομα του συζύγου της. Έγινε διάσημη με το Μανωλίδου, το επώνυμο του πρώην άντρα της....

Η λίστα λαγκάρντ

Χρυσή πελάτης στη Λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια Μανωλίδου.

 Στη λίστα Λαγκάρντ αναγράφεται και το όνομα του Θόδωρου Μανωλίδη, πρώην συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου, νυν συζύγου του Άδωνη Γεωργιάδη. Η Ευγενία Μανωλίδου, είναι συνδιαχειρίστρια στο λογαριασμό του πρώην συζύγου της, κ. Θεόδωρου Μανωλίδη. Η ιδια ισχυρίζεται  ότι πράγματι ήταν συνδιαχειρίστρια λογαριασμού αυτού αλλά μέχρι το 2002, που χώρισε με τον κ. Μανωλίδη.

Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έχει στη διάθεση της ήδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη», Θεόδωρου Μανωλίδη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο διατηρεί η τράπεζα και το οποίο βρίσκεται πλέον μεταφρασμένο στην Προανακριτική της Βουλής, ο πελάτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος φέρει ως κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα τον ενημέρωσε πως ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, εξαιτίας εξόδων κίνησής του αλλά και ενοικίασης θυρίδας.

Ο πελάτης (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τον κάτοχο του λογαριασμού ή για εκπρόσωπό του) δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του έπρεπε να έχει ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την Τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού. Η Τράπεζα έδειξε διαθέσιμη να συνεργαστεί και να συζητήσει εκ νέου για τις δυνατότητες διατήρησης της θυρίδας και του λογαριασμού.

Ο πελάτης δήλωσε την ικανοποίησή του και ορίστηκε νέο ραντεβού για το τέλος Ιουλίου για μια συζήτησης σχετικά με ένα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ο πελάτης τα μετέφερε στην Τράπεζα. Όπως σημειώνει ο υπάλληλος της Τράπεζας που καταγράφει το ιστορικό «ο πελάτης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος».

Μετά και την επίσημη μετάφραση της καρτέλας λογαριασμού στην HSBC με την οποία σχετίζεται ως «αντιπρόσωπος» η κα Μανωλίδου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την παραμονή του συζύγου της κας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής και τη λειτουργία του ως εισαγγελέα στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σοβαρό επίσης θέμα προκύπτει από την δημοσιοποίηση εγγράφων της Προανακριτικής Επιτροπής, από τον ίδιο τον Αδ. Γεωργιάδη, στο tweeter. Η πράξη αυτή και μόνο(να επιδεικνύει έγγραφα προανακριτικής έρευνας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει εισαγγελικό ρόλο, και αυτό για να καλύψει τη σύζυγό του) αποτελεί παράβαση των όρων λειτουργίας της Επιτροπής και της Προανακριτικής διαδικασίας.
Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δημοσιεύει το μισό έγγραφο αποκρύπτοντας το περιεχόμενο του άλλου μισού στο οποίο η σύζυγός του φαίνεται αντιπρόσωπος στον λογαριασμό, γεγονός που καθιστά επιτακτική την απομάκρυνσή του από την Προανακριτική Επιτροπή, ως άμεσα σχετιζόμενου με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό το έγγραφο στοιχείο της δικογραφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δημοσιοποίησε στο twitter πέρα από κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο έκρυψε το άλλο μισό που είναι αποκαλυπτικό.

Και δεύτερο σχετιζόμενο πρόσωπο με τον Αδωνι στη Λίστα Λαγκάρντ 

Νέο σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα ανακύπτει για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ ασχολήθηκε περισσότερο με προσωπικές εμπάθειες σε βάρος εξεταζόμενων μαρτύρων παρά με τη διερεύνηση της αλήθειας. Κι ας είχε τις αρμοδιότητες εισαγγελέα ως μέλος της Επιτροπής. Με τη Λίστα Λαγκάρντ σχετίζεται και δεύτερο, πέρα από τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, συγγενικό πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη.

ΟΙ Γιάννης Καραγιαννίδης είναι αδερφός της Ευγενίας Καραγιαννίδου-Μανωλίδου. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ο κ. Καραγιαννίδης είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, κόρη του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου. Ο Απόστολος Ανδρεουλάκος είναι αδερφός του Θανάση Ανδρεουλάκου, η σύζυγος (Ιωάννα) και η κόρη (Ευθυμία) του οποίου είναι δικαιούχοι λογαρισμού στη Λίστα Λαγκάρντ. 

Προκύπτει, επομένως, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης την ώρα που διερευνούσε την υπόθεση της Λίστας, ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, είχε όχι μόνο ένα (τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου), αλλά και δεύτερο πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντός του εμπλεκόμενο στη Λίστα. Κι αν για κάποιους η συγγενική σχέση του κ. Γεωργιάδη με την Ιωάννα και την Ευθυμία Ανδρεουλάκου φαντάζει μακρινή, υπενθυμίζουμε πως με την ίδια λογική δεν έπρεπε κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου να διώκεται για την πιθανή αφαίρεση των στοιχείων των ξαδέρφων του από τη Λίστα Λαγκάρντ.

Η Ευθυμία Ανδρεουλάκου συνδέεται με λογαριασμό στην HSBC Ελβετίας (Λίστα Λαγκάρντ) που ανήκει στην Ιωάννα Ανδρεουλάκου, οδοντίατρο στο επάγγελμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Αδωνις Γεωργιάδης σχετίζεται με μία οικογένεια η οποία συνδέεται με τη Λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, η Ευγενία Μανωλίδου εμφανίζεται στη Λίστα Λαγκάρντ ως «αντιπρόσωπος του πελάτη» Θεόδωρου Μανωλίδη, πρώην συζύγου της. Ο κ. Μανωλίδης διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν δύο λόγοι για τους οποίους ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να λειτουργεί ως εισαγγελέας, με την ιδιότητα του μέλους Προανακριτικής Επιτροπής. Από τη στιγμή που είναι συγγενής δύο εμπλεκόμενων προσώπων (Μανωλίδου -Ανδρεουλάκου) με τη Λίστα Λαγκάρντ θα όφειλε να παραμερίσει ο ίδιος από τη διερεύνηση της υπόθεσης

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αποκάλυψη για την οικογένεια του Θανάση Ανδρεουλάκου, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, δεν έχει ακόμα προχωρήσει ο έλεγχος της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε παραδεχθεί ότι ο επίμαχος λογαριασμός ανοίχτηκε στην HSBC στις 13-12-1993 από τη σύζυγό του με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης του στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της κι επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24-01-1996.

Για το «καλό παιδί»  Γιάννης Καραγιαννίδη αδελφο της Ευγενίας Καραγιαννίδου-Μανωλίδου εκκρεμεί ένταλμα του FBI και συγκεκριμένα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος από το 1999 ενώ του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ενώ από το 2005, διώκεται επίσημα και από την Interpol. Στις 17 Ιουλίου του 2009 η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διαβίβασε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης εντολή προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος του Καραγιαννίδη, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η οικογένεια Μανωλίδου και το δημόσιο…


 Σε οικογενειακή επιχείρηση του Άδωνι Γεωργιάδη και της συζύγου του κοντεύει να μετατραπεί το Κτηματολόγιο ΑΕ. Είναι γνωστό ότι η κα. Αγγελική Πουλάκου πεθερά του κ. Γεωργιάδη προσελήφθη στα 61α χρονια της χωρίς προκήρυξη ως ιδιαιτέρα του Προεδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε., Χρήστου Γούλα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι προσέλαβε και τη νύφη της, τη γυναίκα του γιου της και αδελφού της Ευγενίας Μανωλίδου.

Αναφέρεται ότι κατά σύμπτωση είναι η κόρη του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Απόστολου Ανδρεουλάκου. Και ο κατάλογος συνεχίζεται. Προσελήφθη στο Κτηματολόγιο και ο Νίκος Γεωργαντάς ο οποίος παρουσιάζει εκπομπή στο Τηλε-Άστυ για το χρηματιστήριο.
Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν έρθει πάνω από δέκα στελέχη του ΛΑΟΣ, στο Κτηματολόγιο προσωπικές επιλογές του Άδωνη Γεωργιάδη για να πλαισιώνουν...την πεθερά του. 

Μανωλίδου και τηλεόραση 


Ο κύριος που μιλάει σε αυτό το βίντεο είναι ο Εβραίος ανταποκριτής της Ισραηλινής Κρατικής Ραδιοτηλεοράσεως στην Ελλάδα, Ζάν Κοέν, που χρημάτισε επί χρόνια Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του (Εβραϊκών Συμφερόντων) «Καζίνο Λουτρακίου»...

Το βιντεάκι το πήραμε από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά («Alter», Παρασκευή 7 Μαΐου 2010). Προσέξτε τί ύμνους εκτοξεύει ο Σιωνιστής Εβραίος Ζάν Κοέν για την Ευγενία Μανωλίδου - Καραγιαννίδου, για να καταλάβετε ποιοί προωθούν τόσο πολύ στα Ελληνικά Κανάλια την δεύτερη σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη...
Θυμίζουμε ότι ο Εβραίος Ζάν Κοέν είναι τακτικός επισκέπτης των γραφείων του Λάος στην οδό Καλλιρόης και στενός φίλος του Γιώργου Καρατζαφέρη εδώ και 20 χρόνια, από την εποχή που και οι δύο ήσαν διαφημισταί...

Και μιας και τόσα είπαμε για την Ευγενία ε… ας μην αφήσουμε παραπονεμένο τον Άδωνη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου