Google+ To Φανάρι : Η δραματική επιστολή ατόμων με αναπηρία προς τον υπουργό Οικονομικών! Τι ζητούν λέγοντας οτι είναι σε «αδιέξοδο»

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η δραματική επιστολή ατόμων με αναπηρία προς τον υπουργό Οικονομικών! Τι ζητούν λέγοντας οτι είναι σε «αδιέξοδο»

Κραυγή αγωνίας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι συγγενείς τους λόγω των Μνημονίων και των επιταγών της τρόικας βγάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 
 Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν τα άτομα με αναπηρία αλλά και οι οικογένειές τους και τονίζει ιδιαίτερα ότι σε πιο δεινή θέση βρίσκονται τα άτομα με βαριές αναπηρίες (όπως νοητική στέρηση, σύνδρομο Dοwn, αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.) και οι άνθρωποι που τους φροντίζουν.....


Οπως αναφέρεται στην επιστολή, στην Ελλάδα της κρίσης τα ΑμεΑ αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, καθώς πρέπει να καλύπτουν μεγάλο μέρος των δαπανών που απαιτούνται στην καθημερινότητά τους. Μέσω της επιστολής, η ΕΣΑμεΑ παραθέτει συγκεκριμένα αιτήματα και ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών να τα εξετάσει και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό αδιέξοδο των αναπήρων και των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις.

Εξαίρεση

Συγκεκριμένα, η ΕΣΑμεΑ ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών μεταξύ άλλων την εξαίρεση από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον) 67%, αλλά και για τους γονείς που φροντίζουν ΑμεΑ. Ζητείται επίσης εξαίρεση από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας.
«Πρέπει να επαναχορηγηθεί το ΕΚΑΣ σε όλα τα ΑμεΑ και να επιστρέψουν τα δώρα στους συνταξιούχους συνταξιούχους (γονείς και σύζυγοι) του Δημοσίου που φροντίζουν ΑμεΑ.
Επίσης να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι (για λόγους αναπηρίας) και οι συνταξιούχοι γονείς ΑμεΑ από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις» αναφέρει η συνομοσπονδία και ζητεί επιπλέον αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, καθώς και «ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, των ΑμεΑ που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και των ΑμεΑ που το εισόδημά τους προέρχεται μόνο από μίσθωση ακινήτου». Οσον αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η συνομοσπονδία ζητεί «άμεση έκδοση εγκυκλίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ στα άτομα με αναπηρία, όπως ορίζει το άρθρο 7 του ν. 4223/2013».


Ρίτα Μελά
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου