Google+ To Φανάρι : Για εξηγήσεις στον εισαγγελέα Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής (προέδρος ΕΠΟ), Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού), διαιτητές και παράγοντες

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Για εξηγήσεις στον εισαγγελέα Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής (προέδρος ΕΠΟ), Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού), διαιτητές και παράγοντες

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, παράγοντες ομάδων, όπως ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στελέχη της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Γιώργος Σαρρής, και διαιτητές που ερευνώνται για «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων και αλλοίωση αποτελεσμάτων.


Οπως προκύπτει από βούλευμα-φωτιά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (υπ' αριθμόν 1921/2014, με το οποίο επετράπη η χρήση στην έρευνα καυτών διαλόγων των εμπλεκομένων), η Δικαιοσύνη έχει σοβαρές ενδείξεις ότι «ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο».

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από το 2012 από τον αθλητικό εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών και την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας. Σε αυτή τη δικογραφία με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ενσωματώνονται σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Η άρση έγινε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μεταξύ άλλων είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε φούρνο γνωστού επιχειρηματία στην Καλαμάτα το 2012.

Το όνομα «βόμβα»

Εκπληκτοι οι δικαστικοί λειτουργοί διαπίστωσαν, όταν έλαβαν τα στοιχεία στα χέρια τους, ότι η άρση αφορούσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τους στενούς συνεργάτες του στην ομάδα.
Πλέον μετά το αίτημα του εισαγγελέα Κορέα, που έγινε δεκτό από το Δικαστικό Συμβούλιο, οι δύο δικογραφίες ενώθηκαν και πριν από λίγες ημέρες κλήθηκαν 11 πρόσωπα ως «ύποπτα» τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αφορούν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης και της πράξης της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Οι 11 ύποπτοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους στον αθλητικό εισαγγελέα στα τέλη Αυγούστου.
Στην συνέχεια ο κ. Κορέας θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει κακουργηματικές διώξεις ή εάν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Αναλυτικά, μεταξύ όσων ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και καταλογίζονται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι, κατά το βούλευμα-φωτιά στο οποίο περιλαμβάνεται η πρόταση του αθλητικού εισαγγελέα Κορέα που διενεργεί την έρευνα, ότι «επέλεξε, διαμέσου του προέδρου της ΕΠΟ Γεώργιου Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές στους αγώνες του Πλατανιά και της Παναχαϊκής, κατά τη διάρκεια των play-off της περιόδου 2011-2012 της FOOTBALL LEAGUE, με την εντολή να ευνοήσουν διαιτητικά την ομάδα του Πλατανιά Χανίων και να αδικήσουν την ομάδα της Παναχαϊκής, προκειμένου να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα της Κρήτης και να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή και ο πρόεδρος της Α. Κούγιας».

Ακόμη καταλογίζεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «με τη μεσολάβηση άγνωστου προσώπου-παράγοντα της ΕΠΟ εξασφάλισε τόσο στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE όσο και στη δευτεροβάθμια επιτροπή-επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ την έκδοση ευνοϊκών υπέρ της ομάδας του Τυρνάβου αποφάσεων, στην εκκρεμή υπόθεση ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ, με αποτέλεσμα ο μη πραγματοποιηθείς αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ να κατακυρωθεί υπέρ της ομάδας του Εθνικού Γαζώρου, η οποία ανήλθε απευθείας στην ανώτερη κατηγορία της FOOTBALL LEAGUE από την κατώτερη κατηγορία της FOOTBALL LEAGUE, σε βάρος της ομάδας της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, η οποία υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε αγώνες play-off».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «ο Ολυμπιακός διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις ομάδες του Πλατανιά, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, στην ομάδα του οποίου έχει τη δυνατότητα να επιλέγει και να τοποθετεί ως προπονητή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αναλαμβάνοντας μάλιστα την υποχρέωση να καταβάλλει μέρος της αμοιβής του». Τέλος, οι δικαστικές Αρχές επισημαίνουν ότι «στενοί συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού επιχειρούν για λογαριασμό του προέδρου του Ολυμπιακού ή με τη συναίνεση αυτού να αποκτήσουν μετοχές σε άλλες ομάδες της SUPER LEAGUE, όπως τον ΠΑΣ Γιάννενα ή τη Βέροια» και ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε και προώθησε, μέσω των φιλικά προσκείμενων στο πρόσωπό του προέδρων των τοπικών ενώσεων, την υποψηφιότητα του Σαρρή για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ομάδας του».

Μιλούσαν με κινητά τηλέφωνα  αλλοδαπών


Τηλεφωνικές συνδέσεις που είναι καταχωρισμένες με στοιχεία αλλοδαπών, οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα, φέρεται ότι χρησιμοποιούν, σύμφωνα με το βούλευμα «φωτιά», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε «κρίσιμες» συνομιλίες για ποδοσφαιρικά ζητήματα χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει σε αλλοδαπό με το όνομα FATAUL HAQUE. Από αυτό το νούμερο, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, σε μία περίπτωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλεσε ένα άλλο κινητό (αγορασμένο στο όνομα ενός Πακιστανού που είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο, αλλά χρησιμοποιείται από Ελληνα). Η φωνή του προέδρου του Ολυμπιακού φέρεται ότι αναγνωρίστηκε, ενώ όσον αφορά το άλλο πρόσωπο «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ίσως είναι παράγοντας της ΕΠΟ».

Σε άλλη συνομιλία, οι Αρχές ταυτοποίησαν τις φωνές του Β. Μαρινάκη και του Γιώργου Σαρρή, οι οποίοι συζητούν μεταξύ τους με τηλέφωνα αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο στο όνομα QIANQIAN ZHANG. Το κινητό εκπέμπει από κεραία της Χίου, σε χρόνο που ο Γ. Σαρρής βρισκόταν στο νησί, όπως προκύπτει από τα έγγραφα αεροπορικής εταιρίας, και η φωνή προσομοιάζει με τη δική του.

Οι καυτές συνομιλίες που «συνέλαβε» ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ



Ο μέτοχος του Ολυμπιακού Γιώργος Σαλονίκης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.) μιλούν για τις ψήφους των εκπροσώπων ομάδων στις εκλογές της ΕΠΟ.

Σαλονίκης: Ο Γκαράζης είναι αυτός της Λαρίσης... και μου λέει...μου λέει ρώτα τον Βαγγέλη τι να κάνει...

Β.Μ.: Ε, να του πούμε εμείς τι να κάνει, όταν έρθει η ώρα θα του πούμε εμείς.

Σαλονίκης: Δηλαδή τώρα να του πούμε ψήφισε ό,τι γουστάρεις, δεν μας ενδιαφέρει...

Β.Μ.: Ας ψηφίσει εναντίον του Πιλάβιου. Και εμείς θα του πούμε σε λίγο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

*  Η ψήφος της ΕΠΣ Πέλλας

Υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή του Β. Μαρινάκη:

Υπάλληλος: Σας πήρα τηλέφωνο γιατί με πήρε από την Πέλλα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και την 1η Ιουνίου που έχουν τη συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι στην Αθήνα... και θα ήθελαν να σας δουν από κοντά, να σας γνωρίσουν και να σας διαβεβαιώσουν ότι η ψήφος είναι δική σας και όπου θέλετε θα τη δώσουν. Καληνύχτα σας.


*Αγώνας του ΠΑΟ


Οι ίδιοι συνομιλούν για να γίνουν δημοσιεύματα που θα επηρεάσουν τον διαιτητή σε αγώνα του Παναθηναϊκού.

Β.Μ.: Ηθελα να αναρτήσεις στους τρεις δικούς μας, να γράψουν για τον Τριτσώνη. Παίζει αύριο αυτός τον Ατρόμητο με τον Παναθηναϊκό.

Κ.: Ναι.

Β.Μ.: Προσοχή, μην τους δώσει και αυτός όπως ο Γιάχος πλαστό εισιτήριο.

*«Να απορριφθεί η έφεση»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού (Β.Μ.) ακούγεται να παρεμβαίνει σε παράγοντα της ΕΠΟ (Α.) προκειμένου να απορριφθεί έφεση του Τυρνάβου για το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου και να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση με την οποία κατοχυρώθηκε στον Εθνικό με σκορ 3-0.

Β.Μ.: Είναι σήμερα η δευτεροβάθμια γιατί έκαναν έφεση.
Α.: Εκανε έφεση ποιος;
Β.Μ.: Ο Τύρναβος.
Α.: Ναι.
Β.Μ.: Να απορριφθεί.
Α.: Μάλιστα.
Β.Μ.: Μ' ακούς; Το λέω γιατί είναι ο... αυτός... ένας.
Α.: Ναι, εντάξει, εντάξει.
Β.Μ.: Να απορριφθεί... αυτό... να ισχύσει ό,τι ίσχυσε πρωτόδικα.

*Ποιος θα σφυρίξει

Αλλη συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη (Β.Μ.) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή (Γ.Σ.) για τοποθέτηση διαιτητή σε συγκεκριμένο παιχνίδι:

Γ.Σ.: Δεν μπορεί να πάει ο Μάνδαλος γιατί είναι Καλλιθέα, είναι αθηναϊκή ομάδα. Μπορεί να πούμε του Μάνδαλου να πάει να παίξει το Παναχαϊκή - Καλλονή.
Β.Μ.: Ναι, οκ.
Γ.Σ.: Εντάξει;
Β.Μ.: Το θέμα είναι να κάνει...να είναι αυτό.
Γ.Σ.: Ναι, ναι, ναι, πιο πολλή εμπιστοσύνη έχουμε σ' αυτόν.

*Δώρο το μισό συμβόλαιο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.) και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος (Γ.Β.) προωθούν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο του Πανιωνίου.

Γ.Β.: Θα κάνουν μια συνάντηση με τον Δερμιτζάκη (σ.σ: πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ) αύριο και θα του κάνουν μια αστεία πρόταση ώστε μετά αυτός να πει όχι...
Β.Μ.: Και πες του άμα θέλει το μισόοοο... μισθό, το δίνουμε εμείς για δώρο.

Ο Γ. Βρέντζος παίρνει τηλέφωνο τον παράγοντα του Πανιωνίου (Ν.) και του ανακοινώνει την απόφαση Μαρινάκη:

Γ.Β.: Γι' αυτό που συζητάμε για τον προπονητή...
Ν..: Ναι.
Γ.Β.: Θα σας κάνουμε και δώρο το μισό συμβόλαιο του Δημήτρη!


*«Το ζήτησε ο πρόεδρος»


Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης (Θ) συνομιλεί με δημοσιογράφο-παρουσιαστή (Χ) από τη βόρεια Ελλάδα και του υπαγορεύει τι να πει το βράδυ στην εκπομπή του για θέματα διαιτησίας, επειδή «το έχει ζητήσει ο πρόεδρος».

Θ: Θα του πεις... εδώ στη Θεσσαλονίκη βράζει ο ΠΑΟΚ με αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Χ:Ναι.

Θ:Τα ίδια έκανε με τον Ατρόμητο, τα ίδια έκανε και με την ΑΕΚ.

Χ:Με τη διαιτησία, το θέμα, ναι, ναι, ναι.

Θ: Ναι, δηλαδή πες, μου αρέσει που βγαίνει ο προπονητής τους... είναι ντροπή... ξε... βγαίνει ο λάιτσμαν, ο ένας, ο άλλος εδώ... αυτά τα παιχνίδια κρίνανε αποτελέσματα.

Χ: Ε, βέβαια.

Θ: Θα το πεις γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος να το πεις.

Χ: Ναι, παιδί μου, με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, τι στενοχωριέσαι.

Θ:Ε;

Χ:Εγώ είμαι εδώ τελείωσε, τι στενοχωριέσαι. Δεν είμαι ο άνθρωπος σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!
(......)
Θ:Πες ότι σε πήρα μόνο να σου πω χρόνια πολλά. Μη με ανακατέψεις εμένα να μη φαίνομαι...

* O Σοφός και το «Island»

Ο δικηγόρος Θέμης Σοφός (σύζυγος της Σταματίνας Τσιμτσιλή) συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (5/6/2012)

Ο Σοφός τού λέει ότι το βράδυ στα Ποσειδώνια στο «Island» θα είναι μαζί του ένας εισαγγελέας, αλλά δεν θέλει να πει το όνομά του από το τηλέφωνο. Ο Σοφός τον ενημερώνει ότι ο εισαγγελέας είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης, υποστηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και θέλει οπωσδήποτε να κάνουν μια συζήτηση μαζί. Ο Μαρινάκης δεν έχει πρόβλημα και του λέει ότι θα μιλήσουν το βράδυ.


*Υψηλόβαθμος της ΕΛ.ΑΣ.

Συνομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γ. Βρέτζου (Β) με τον (Π) τότε υποδιευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής -περιφέρεια που υπάγεται και το ΟΑΚΑ- και νυν υπεύθυνο ασφαλείας Ολυμπιακού. Η συζήτηση αφορά τις κρίσεις στα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ.

Β:Ωραία, να κάνουμε εμείς ένα ραντεβού αύριο το πρωί, κάπου να τα πούμε, εσείς πού μένετε;
(........)
Β:Ε! Ωστε τέτοιο, ώστε να μπορέσουμε να οργανωθούμε λίγο, να αποφασίσουμε πώς θα τα κάνουμε τα πράγματα.

Π: Ο,τι μου πείτε!
(.........)
Π: Βασικά, εκεί μας ενδιαφέρει, πιστεύω, η διεύθυνση σε κεντρικό επίπεδο, στην Αστυνομική Διεύθυνση να είναι άνθρωποι που μπορείς να συνεργαστείς και τα άλλα, που είπαμε, τα βασικά, το Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου, που έχει και την αρμοδιότητα.
Β:Ωραία, εντάξει, εντάξει, οπότε τα λέμε.

*Eρευνα δημοσιογράφου

Συνομιλία του (Κ) φίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη με Γιώργο (Γ) σχετικά με την έρευνα δημοσιογράφου. 3/7/2012

Γ:Είχε έρθει ο Τ. (γνωστός δημοσιογράφος) κάτω, για τα σκάφη πάντως.
Κ:Πάλι;
Γ:Οχι, την άλλη φορά είχε πάει στο ΣΔΟΕ και ρώταγε. Τώρα ήρθε κάτω.
Κ:Μμμ...
Γ:Οχι στον διευθυντή, στο τμήμα κάτω, των σκαφών.
Κ: Μάλιστα.
Γ:Τον καλύπτω τον προεδράκο, όπως βλέπεις.
Κ: Ναι...




Υπόνοιες για ξυλοδαρμό Κούγια!

Ο Β. Μαρινάκης (Β.Μ.) συνομιλεί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά (Κ.) για τον Αλέξη Κούγια και αφήνουν υπονοούμενα για ξυλοδαρμό του.

Κ.: Εχει πάει αυτή η κοντούλα η λεμονιά, ο δικηγόρος, ο γελοίος.

Β.Μ.: Ποια λεμονιά;

Κ.: Η κοντούλα η λεμονιά, ο Κούγιας.

Β.Μ.: Ναι.
Κ.: Πριν από λίγο. Δεν έχει βρει τον Δ., έχει βρει τη γυναίκα του, την έχει βρίσει. Εφτυνε. Απειλούσε. Θα του κάνει μήνυση, λέει αυτή.

Β.Μ.: Μμμμ.

Κ.: Εντάξει και θα τους πω εγώ στα παιδιά να τον κάνουν τούμπανο τώρα αυτό.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου