Google+ To Φανάρι : Στα «χέρια» των ισλαμιστών και το Τικρίτ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράκ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Στα «χέρια» των ισλαμιστών και το Τικρίτ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράκ

Στα «χέρια» των ισλαμιστών και το Τικρίτ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράκ
 Όμηροι εξτρεμιστών ο Τούρκος πρόξενος στη Μοσούλη και 48 ακόμη άτομα (upd)
Αντάρτες που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε κατέλαβαν και το Τικρίτ, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.
Το Al Jazeera αναφέρει ότι οι ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρες γύρω από το Τικρίτ,....
το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στη Μοσούλη.
«Το Τικρίτ βρίσκεται στα χέρια των τρομοκρατών»,  επιβεβαίωσε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το δίκτυο BBC, οι ισλαμιστές εισήλθαν στην πόλη από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις. 

 Όμηροι εξτρεμιστών ο Τούρκος πρόξενος στη Μοσούλη και 48 ακόμη άτομα (upd)

Ιράκ: Όμηροι εξτρεμιστών ο Τούρκος πρόξενος στη Μοσούλη και 48 ακόμη άτομα (upd)Ο Τούρκος πρόξενος καθώς και οι 48 υπάλληλοι του προξενείου, κρατούνται όμηροι και έχουν μεταφερθεί στο αρχηγείο της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε στη Μοσούλη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής όσων δουλεύουν στο προξενείο.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε άμεση σύσκεψη για το θέμα τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και με τον υποδιοικητή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.
Πηγή 
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου