Google+ To Φανάρι : Ονομάζουν «παράδεισο» τo πρώτο πλωτό νησί-κράτος, μία νέα φυλακή των ανθρώπων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ονομάζουν «παράδεισο» τo πρώτο πλωτό νησί-κράτος, μία νέα φυλακή των ανθρώπων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η αρχή γίνεται στην Γαλλική Πολυνησία, με στόχο την δημιουργία μίας ανεξάρτητης πλωτής πόλης.
Του Άρη Δημόπουλου
Με γνώμονα την…κλιματική αλλαγή και τις βιώσιμες ανθρώπινες κοινωνίες, η πρώτη πλωτή πόλη-κράτος θα αποτελεί γεγονός σε 4 χρόνια από σήμερα, τοποθετημένη στην Γαλλική Πολυνησία στον Νότιο Ειρηνικό...

Μάλιστα η κατασκευή της πλωτής πόλης αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019 και ήδη το 2022 θα φιλοξενήσει τους πρώτους εκατοντάδες κατοίκους της.
Το έργο αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Daily Mail, και χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του PayPal ,Peter Thiel.
Παράλληλα πίσω από την μελέτη, κατασκευή και οργάνωση της πλωτής πόλης-κράτους βρίσκεται το Ινστιτούτο «The Seasteading».
Αναμένεται να διαθέτει δομές με πράσινες στέγες καλυμμένες με βλάστηση, οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες με υλικά που προέρχονται από τον Νότιο Ειρηνικό, μαζί με ανακυκλωμένο μέταλλο και πλαστικό.
Μάλιστα οι ιθύνοντες της κατασκευής αυτής, δείχνοντας πόσο στα σοβαρά δουλεύουν το εγχείρημα της πρώτης πλωτής πόλης-κράτους, έχουν ήδη αρχίσει και διαβουλεύονται τρόπους και θέματα διακυβέρνησης.
Όταν ολοκληρωθούν οι διάφορες περιβαλλοντολογικές και οικονομικές μελέτες, προκειμένου να εκτιμηθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος, η Γαλλική Πολυνησία θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο «The Seasteading» για να αναπτύξει ένα «ειδικό πλαίσιο διακυβέρνησης».
Το εν λόγω Ινστιτούτο εμφανίζεται πολύ…σιγουρο για την απήχηση που θα έχει το πλωτό αυτό νησί:
«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ολόκληρη αγορά στην πλωτή πόλη μας σχετική με την στέγαση, τον τουρισμό, την υδατοκαλλιέργεια, την επιχειρηματικότητα κ.α. Θα μπορούσε να υπάρχει επίσης και ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια και φυσικά και νερού».
Ένα ανεξάρτητο λοιπόν «πλωτό κράτος-νησί», βρίσκεται και επίσημα στα σκαριά στα νερά του Ειρηνικού. 
Για άλλους αποτελεί μία…παγκόσμια «πρωτοτυπία», για μερικούς ακόμη ένα «βήμα προς τις πράσινες κοινωνίες» του μέλλοντος.
Οι πλωτές πόλεις-φυλακές πολύ σύντομα θα αποτελούν μία εναλλακτική «λύση» για τους ανθρώπους των τερατουπόλεων. 
Είστε έτοιμοι για αυτά που θα ακολουθήσουν;




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου