Google+ To Φανάρι : Ευχολόγια και από τις ΗΠΑ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ευχολόγια και από τις ΗΠΑ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Μετά την Ανγκελα Μερκελ και οι ΗΠΑ δείχνουν το τελευταίο διάστημα να παρεμβαίνουν ανοιχτά για το θέμα της σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από την Αδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 τόνισε σύμφωνα με το newsit.gr:
«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών. Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.
Στο μεταξύ, τα μέλη κράτη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του μετά το πέρας του σημερινού (Δευτέρα) Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου