Google+ To Φανάρι : Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία των ισχυρών

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία των ισχυρών

Η ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτικού προσωπικού φαίνεται κυρίως από τη λογοδοσία όσων έχουν ή διαχειρίστηκαν εξουσία. Στη Γαλλία συνελήφθη και κρατήθηκε ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν παράνομη χρηματοδότηση από τη Λιβύη του Μουαμάρ Καντάφι εν έτει 2007....

Πέρασαν 11 έτη από τότε που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πήρε χρήματα από ξένη κυβέρνηση. Φυσικά, δεν ίσχυσε ούτε ισχύει υπέρ του Σαρκοζί οποιοδήποτε γελοίο νομικίστικο εφεύρημα, όπως αυτά που έχουν νομοθετηθεί εδώ και βγάζουν λάδι τους πολιτικούς πριν καν οδηγηθεί υπόθεσή τους στη Δικαιοσύνη.
Η αντιπαραβολή των θεσμών, των λειτουργών και των αντιλήψεων περί δημοκρατίας και λογοδοσίας που ισχύουν σε άλλα σημεία του πλανήτη με τα λατινοαμερικάνικα και ξεκάθαρα τριτοκοσμικά δικά μας δεν μπορεί παρά να προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες. Ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει και ένα σωρό τρωκτικά του πολιτικού κόσμου διάγουν πολυτελέστατο βίο, ουδείς εκ των καθ' ύλην αρμοδίων δεν έχει τολμήσει να καυτηριάσει την πληγή της διαφθοράς που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.
Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έχουν ξενιτευτεί για να βρουν μεροκάματο, και οι φτωχοί, οι άνεργοι και οι πένητες αριθμούν εκατομμύρια, ουδείς εκ των υπευθύνων για το μαζικό έγκλημα εις βάρος έθνους και λαού (πλην του Ακη Τσοχατζόπουλου) έχει οδηγηθεί στη φυλακή.
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ελευθερία, την περιουσία, την υγεία και τη ζωή τους, επειδή χρωστούν ή δεν έχουν χρήματα για να περάσουν την ημέρα τους και να ταΐσουν τα παιδιά τους, ένα σωρό μαφιόζοι, οι οποίοι ψήφισαν νόμους που ξεπλένουν τα εγκλήματά τους ηθικολογούν και κουνούν το δάχτυλο στους πολίτες.
Είναι πικρή η διαπίστωση από την αντιστοίχιση περιπτώσεων, όπως αυτή του Σαρκοζί με Ελληνες «ομολόγους» του, στη δωροληψία-λάδωμα, αλλά αληθής: η χώρα έχει πέσει στα νύχια συμμοριών, με τη μία να αθωώνει την άλλη για τα ανομήματά της και όλες μαζί να ληστεύουν το πτωχευμένο κράτος και να δολοφονούν το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου