Google+ To Φανάρι : Μήπως ο Αστεροειδής… Είναι το ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΟΝ ΕΨΙΛΟΝ !!!

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Μήπως ο Αστεροειδής… Είναι το ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΟΝ ΕΨΙΛΟΝ !!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ένας κορυφαίος αστρονόμος αναρωτιέται εάν ο αστεροειδής Oumuamua, το αινιγματικό αντικείμενο με μορφή πούρου που διέρχεται από το ηλιακό μας σύστημα, είναι στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο κάποιου εξωγήινου πολιτισμού με «σπασμένες μηχανές»...

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, ο Stephen Hawking και μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησαν τηλεσκόπια υψηλής τεχνολογίας για τη σάρωση του μυστηριώδους αντικειμένου, ψάχνοντας για οποιαδήποτε σημάδια προηγμένης τεχνολογίας.

Το αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με πολλούς αστρονόμους, είναι απλώς ένας περίεργος κομήτης, ταξιδεύει σήμερα μέσω του συστήματος των αστέρων μας με περισσότερα από 196.000 μίλια ανά ώρα.

Όμως, τι είναι αυτό που κάνει τους αστρονόμους να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από έναν αστεροειδή;

Ο νούμερο ένα λόγος είναι το σχήμα του αντικειμένου το οποίο, σύμφωνα με το Breakthrough Listen, είναι ένας ιδανικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να στραφεί προς αυτό, το μεγαλύτερο κατευθυνόμενο ραδιοτηλεσκόπιο και να το σαρωθεί για ίχνη πιθανής εξωγήινης τεχνολογίας.
Οι αστρονόμοι θα αναζητήσουν μηνύματα που δεν είναι ισχυρότερα από εκείνα που εκπέμπουν τα σύγχρονα smartphones, σήματα που δεν «ακούγονται» στη φύση και παράγονται από ουράνιο σώμα.
Οι επιστήμονες λένε ότι αν πάρουν «οτιδήποτε» από το αντικείμενο, μπορεί αυτό να αποτελεί «απόδειξη» ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν και ότι υπάρχουν αλλοδαποί ανιχνευτές που σαρώνουν τον κόσμο.

Όπως διαβάζουμε στην dailymail.co.uk και στην thesun.co.uk, ο Δρ Jason Wright από το Penn State University είναι ένας από τους αστρονόμους που προτείνει αρκετά ερωτήματα και δίνει ένα επιχείρημα για τον πιθανό λόγο που ψάχνουμε έναν «σπασμένο» εξωγήινο ανιχνευτή.

Ο Δρ Wright σημειώνει στο blog του: [σημείωση: Όπως έγραψα τον Νοέμβριο, δεν νομίζω ότι το Oumuamua είναι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος. Ενώ άλλοι αστρονόμοι έχουν κάνει αυτή την πρόταση και ενώ είμαι ευτυχής να συμμετάσχω σε μια τέτοια υπόθεση εργασία, σε ένα περιβάλλον της SETI, νομίζω ότι «το Oumuamua είναι ενδιαφέρον από μόνος του ως ένας αστεροειδής γιατί μας κάνει να σκεφτόμαστε πώς να βρούμε εξωγήινους ανιχνευτές στο ηλιακό σύστημα.]

Γράφοντας για το «Oumuamua Dr. Wright, εξήγησε ότι αναρωτιέται αν το Oumuamua ταξιδεύει στο διάστημα ως ένα διαλυμένο ή εγκαταλελειμμένο διαστημικό σκάφος, χωρίς να κάνει καμία άμεση δήλωση που να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για διαστημικό σκάφος. Απλά είναι κάποια πράγματα επάνω του, τα οποία θα μπορούσαν να «ταιριάξουν» με αυτή την υπόθεση. Και αν πράγματι θα μπορούσε να ισχύει η θεωρία του εγκαταλελειμμένου ή με χαλασμένες μηχανές διαστημόπλοιου αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και οι πιθανοί ραδιοφωνικοί πομποί του δεν θα λειτουργούν ή δεν θα εκπέμπουν κάποιο σήμα.

Επιπλέον, ο Δρ Wright δηλώνει ότι το Oumuamua θα μπορούσε να είναι ένας «ανιχνευτής Von Neumann», δηλαδή ένα θεωρητικά αυτοαναπαραγόμενο διαστημικό σκάφος που επισκέπτεται μακρινά ηλιακά συστήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία για το «Oumuamua και γιατί οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο σκάφος, με την επίσκεψή σας στο blog AstroWright, Astronomy and meta-Astronomy by Jason Wright.

Όμως, πέρα από αυτές τις θεωρίες από επιστήμονες, έχουν ξεπηδήσει και πολλές ακόμα, από διάφορους κύκλους που υποστηρίζουν την εξωγήινη ζωή με ανεπτυγμένη τεχνολογία.
Μέσα σε αυτές ξεχωρίσαμε μία η οποία θα μπορούσε να φαντάζει αρκετά «τρελή» σε κάποιους αναγνώστες.



Στο ιδιαίτερο σχήμα του Oumuamua οι αστρονόμοι «βλέπουν» ένα «πούρο», με πιθανή τεχνολογία επάνω του, όμως, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως παραπέμπει στο Κοσμοσκάφος Στα-γυρο Εψιλον, όπως μας το περιγράφει στο ομώνυμο βιβλίο του 1977, ο συγγραφέας και ερευνητής Γεώργιος Λευκοφρύδης.
 

Ο Λευκοφρύδης βασίστηκε στο βιβλίο «Οργάνων Οργανο» του Αριστοτέλη, όπου ανά 10 με 15 στίχους διαπίστωσε πως υπήρχαν προτάσεις που δεν είχαν κανέναν νόημα και γι’ αυτό το έκαναν εξαιρετικά δυσνόητο. Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Η θεωρία αυτή είναι στα πρώτα της βήματα και ακόμα δεν έχει ξεδιπλωθεί, ενδεχομένως, εσκεμμένα.
Καθώς το ενδιαφέρον όλων και τα ειδικά τηλεσκόπια είναι στραμμένα στον Oumuamua, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι σύντομα θα έχουμε κάποιες απαντήσεις για το ποιές θεωρίες επιβεβαιώνονται και ποιές όχι…

First Interstellar Asteroid Wows Scientists

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου