Google+ To Φανάρι : ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Και στη Σουηδία ακυρώθηκε εκδήλωση Τούρκου πολιτικού

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Και στη Σουηδία ακυρώθηκε εκδήλωση Τούρκου πολιτικού

 ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ:
 «Θα πληρώσει βαρύ τίμημα…»
Μετά τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία, άλλο ένα ευρωπαϊκό κράτος, η Σουηδία, από τα πλέον δημοκρατικά, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που με τον έναν ή άλλο τρόπο απαγόρευσαν προεκλογικές ομιλίες Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων....


Ο ιδιοκτήτης ενός χώρου στη Στοκχόλμη, όπου θα πραγματοποιούνταν σήμερα μια εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε o «υπαρχηγός» του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μεχντί Εκέρ, ακύρωσε το συμβόλαιο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Το πρακτορείο επεσήμανε ότι ο ιδιοκτήτης δεν αναφέρθηκε στον λόγο της ακύρωσης της εκδήλωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την προηγούμενη εβδομάδα πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εμποδίσει Τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στο έδαφός τους στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Ο ιδιοκτήτης της αίθουσας στο προάστιο Φίτγια, νότια της Στοκχόλμης, παρουσίασε ως αίτιο, το ότι δεν ήθελε να μπλεχτεί στα πολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, το ΥΠΕΞ της Σουηδίας, για να προλάβει πιθανές αντιδράσεις, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση καθώς η όποια ομιλία του Εκέρ στη χώρα, είναι μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης.


ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Θα πληρώσει βαρύ τίμημα…»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς κλιμακώθηκε σήμερα η διένεξη σχετικά με την πολιτική εκστρατεία που η Άγκυρα θέλει να διεξαγάγει μεταξύ των τούρκων μεταναστών.


«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων Τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ” αυτή την παγίδα», δήλωσε.

 crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου