Google+ To Φανάρι : Παρασκηνιακά στην Αstana υποδείχθηκε ο διάδοχος του Άσαντ; Λίγες ημέρες μετά οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Παρασκηνιακά στην Αstana υποδείχθηκε ο διάδοχος του Άσαντ; Λίγες ημέρες μετά οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του.

Καθώς υπάρχει ένα κλίμα διάχυτης αν και ανεκδήλωτης ανησυχίας για την τύχη του προέδρου της Συρίας αφού τουλάχιστον από τις 26 Γενάρη υπάρχουν αναφορές και πληθώρα δημοσιευμάτων που τον θέλoυν από νεκρό ως τραυματία ή και ασθενή έρχονται στο φως αποκαλύψεις από το παρασκήνιο της  διάσκεψης στ΄Άstana που σχετίζονται με έτοιμο υποτιθέμενο διάδοχο σχήμα στη συριακή προεδρία και χρησιμοποιούν την ορολογία μετα-Ασαντ εποχή....

Ήδη από τις 26 Γενάρη ο τ. Γ.Διευθυντής της Ασφάλειας του Λιβάνου ο jamil al-sayyed ανέφερε στο twitter του τις φήμες που ήδη είχαν ξεκινήσει να διαδίδονται για εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο σύριος πρόεδρος.


Oι πηγές πληροφοριών του DEBKA στις 23.1.17 αποκαλύπτουν ότι οι 2 πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στ΄Αstana αιφνιδιάστηκαν από την άφιξη του τ. στενού φίλου του  Bashar Assad, του τ,στρατηγού Manas Tlass, που η Ρωσία του εξασφάλισε να πετάξει από ένα εμιράτο του Κόλπου όπου είναι αυτοεξόριστος για να παραβρεθεί στη συριακή αντιπολίτευση.

Ο 53χρονος Tlass γιος του στρατηγού  Mustafa Tlass, υπουργού Άμυνας επί της προεδρίας του Hafez Assad, ήταν ένας στενός φίλος του  Bashar.
Αν και διορίστηκε διοικητής της  104ης πρεστιζάτης και ελίτ Ταξιαρχίας της Δημοκρατικής Φρουράς ο Manas επέλεξε ν΄αυτομολήσει και να φύγει από  τη Συρία το 2012, λίγο καιρό μετά την εκδήλωση της συριακής εξέγερσης.

Οι πηγές του μέσου μεταφέρουν ότι η Μόσχα τον επέλεξε ως τον ηγετικό παίκτη στη μετά Άσαντ εποχή της Συρίας ,αρχικά στην μεταβατική κυβέρνηση  της Δαμασκού μια μετάβαση που έχει προγραμματιστεί ν΄αρχίσει να εξελίσεται από την ειρηνευτική διαδικασία στην ΄Άστανα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο  Bashar Assad θα φύγει σε 1 ημέρα αλλά ότι ένας νέος μηχανισμός θα τεθεί σε εφαρμογή για ν΄αρχίσει ο περιορισμός των εξουσιών του.
Ένα είναι σίγουρο ότι ο συριακός λαός δεν θα δεχθεί επ’ ουδενί λόγω την απομάκρυνη του ηγέτη του σε οποιαδήποτε μεταβατική διαδικασία.DEBKA 23.1.17
dimpenews.com



ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Φήμες θέλουν νεκρό τον Άσαντ από εγκεφαλικό επεισόδιο

 Δημοσίευμα από εφημερίδα του Λιβάνου θέλει τον ηγέτη της Συρίας να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Δαμασκού.


Σύμφωνα με την Λιβανέζικη εφημερίδα al-Mustaqbal, η οποία είναι πολέμιος της κυβερνήσεως Άσαντ, έγραψε ότι ο Άσαντ είχε υποστεί από ένα εγκεφαλικό έμφραγμα και νοσηλεύεται σήμερα (την Παρασκευή 27/1) σε νοσοκομείο, επικαλούμενη «αξιόπιστες πηγές», όπως μετέδωσε ο Ιndependent.

Μια άλλη εφημερίδα του Λιβάνου επίσης, η al-Diyar, η οποία υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, ανέφερε και αυτή την Παρασκευή ότι ο Άσαντ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά αμέσως μετά κατέβασε την είδηση, όπως ανέφερε το ιδιοκτησίας Σαουδικής Αραβίας ειδησεογραφικό κανάλι al-Arabiya.

Η συριακή κυβέρνηση απάντησε στις φήμες διαψεύδοντας της, λέγοντας ότι ο προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ χαίρει άκρας υγείας.

Σε δήλωσή της στο Facebook, ανέφερε η κυβέρνηση Άσαντ ήταν «η υγεία του είναι εξαιρετική  και εκτελεί άπταιστα τα καθήκοντα του, όπως είναι φυσικό».

Ανέφερε επίσης ότι «ο λαός της Συρίας έχει ανοσία σε τέτοια ψέματα», τονίζοντας ότι οι φήμες προκαλούν μόνο «χλευασμό».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, άλλη εφημερίδα από την Σαουδική Αραβία η Asharq al-Awsat ισχυρίστηκε ότι η ψυχική υγεία του προέδρου Άσαντ έχει καταρρεύσει μετά από σχεδόν έξι χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο  Άσαντ έχει «εξαντληθεί μετά τα πέντε έτη του πολέμου και της έντασης» και είχε αναπτύξει ένα νευρικό τικ στο αριστερό του μάτι, ως αποτέλεσμα της «ψυχολογικής πίεσης».

Οι φήμες έρχονται σε μια εποχή που η κατάσταση του πολέμου γέρνει υπέρ του Άσαντ.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου