Google+ To Φανάρι : Euronews: Ανθελληνική προπαγάνδα από το φερέφωνο της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Euronews: Ανθελληνική προπαγάνδα από το φερέφωνο της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε.

Το "επίσημο" Κανάλι της Ε.Ε. εξαφάνισε την εισβολή στη Κύπρο. Η αρπαγή των περιουσιών έγινε κατά το πραξικόπημα… Λυρικό για τον Ομπάμα, Ανεμιστήρας Λάσπης κατά του Τραμπ!

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Απόσπασμα σημερινού ρεπορτάζ του Euronews, για τις συνομιλίες Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Γενεύη:

"Οι συζητήσεις αναφέρονται και στις αρπαγείσες περιουσίες το 1974 κατά την διάρκεια ενός πραξικοπήματος(!!!) στην Κύπρο."

Το τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ενημερωτικό όργανο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, χρηματοδοτούμενο επομένως και από την Ελλάδα και την Κύπρο, μεταδίδεται μέσω των δορυφόρου HotBird (γαλλικά) και Astra (γερμανικά) και καλύπτει περιοχές πέραν της ευρωπαϊκής ηπείρου....


Το ανωτέρω απόσπασμα είδησης για τις συνομιλίες της Γενεύης περιλαμβάνεται στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Euronews, που επαναλαμβάνεται ανά ημίωρο.

Το Euronews είναι το μόνο από τα διεθνή κανάλια που αναφέρεται στις συνομιλίες της Γενεύης.

Η σχετική σύντομη είδησή του αρχίζει με την φράση: Η προοπτική ειρηνευτικής λύσεως στις συνομιλίες της Γενεύης φαίνεται να απομακρύνεται… Οι συνομιλίες συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.( Προβάλλει εικόνες των χιονισμένων Αναστασιάδη και Ακιντζί εισερχόμενων στο μέγαρο των συνομιλιών) και ακολουθούν σύντομα πλάνα με τους Τσίπρα, πρώτα και Γιλντιρίμ, σε περίπου ταυτόσημες δηλώσεις για την ανάγκη λύσης δίκαιης, βιώσιμης και διασφαλίζουσας μόνιμη ειρήνευση.

Η εντύπωση που συνάγει ο ψυλλιασμένος τηλεθεατής είναι ότι ή αναφορά του Euronews στις συνομιλίες -που στην πραγματικότητα δεν περιέχει οποιαδήποτε νέα είδηση- μόνη σκοπιμότητα έχει να υποδηλώσει την σχολαστική ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στη διαφορά μεταξύ της Κύπρου (μέλους της Ε Ε) και της Τουρκίας. Ουδετερότητα εξικνούμενη στην απάλειψη της τουρκικής εισβολής και κατοχής και στην απόδοση της αρπαγής «των περιουσιών» (τουρκοκυπριακών;) «κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος» (lors du coup d’état)σε… αγνώστους;

Kατά τα λοιπά, το δελτίο του Euronews εισαγωγικά παρουσιάζει εικόνα της κ. Μέρκελ σε κάποιαν εκδήλωση, έχει ως πρώτο θέμα τον αποχαιρετιστήριο λόγο του Μπάρακ Ομπάμα, με λυρικό πανηγυρικό για τα έργα και ημέρες του στην οκταετία και δεύτερο, «μπουμπουνιστό», θέμα την «νέα υπόθεση κατασκοπείας με τη Ρωσία, στην οποία εμπλέκεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ!!!»

Η γερμανική Ντώϋτσε Βέλε, το BBC και σε κάποιο βαθμό το γαλλικό κανάλι France 24 αναφέρονται ακροθιγώς και με επιφυλακτικότητα σ’ αυτό το νέο κατασκοπευτικό πυροτέχνημα κατά του νέου Αμερικανού προέδρου, που εξαπολύθηκε σήμερα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στα συστημικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για 35σέλιδη έκθεση που συνέταξε « πρώην πράκτορας της βρετανικής κατασκοπείας ΜΙ6», ενεργώντας ως «ιδιωτικός πράκτορας, για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» στη Μόσχα, στην οποία έκθεση αναφέρεται σε ιστορικό σχέσεων του νεοεκλεγέντος προέδρου με Ρώσο Δισεκατομμυριούχο, φίλο υποτίθεται του Πούτιν, σε επίσκεψη του Τραμπ στη Μόσχα το 2013, σε σχέδιό του να οικοδομήσει και εκεί ένα «Πύργο Τραμπ» και σε προσπάθειά του να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν -που δεν ευοδώθηκε.

Το Euronews προβάλλει - κατ’ αποκλειστικότητα στα διεθνούς εμβέλειας ευρωπαϊκά κανάλια- και την γαργαλιστική λεπτομέρεια περί «ύπαρξης βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα με τον Τραμπ» στα χέρια της ρωσικής κατασκοπείας», υποδηλώνοντας πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι υποχείριο του Πούτιν…

Υπενθυμίζεται πως αφετηρία των μυστικών πληροφοριών περί «΄Οπλων Μαζικής Καταστροφής» του Σαντάμ Χουσεΐν, που δικαιολόγησαν την επίθεση και εισβολή στο Ιράκ ήταν και πάλι «μυστική έκθεση της βρετανικής κατασκοπείας» την οποία κοινοποίησε ο τότε πρωθυπουργός Μπλερ στον τότε Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου