Google+ To Φανάρι : "NOI SIAMO PARTENOPEI"!..."ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ"... Juventus - Napoli 0-2 - Finale Tim Cup - 20.05.2012

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

"NOI SIAMO PARTENOPEI"!..."ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ"... Juventus - Napoli 0-2 - Finale Tim Cup - 20.05.2012

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τον Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το με υπερηφάνεια το σύνθημα "NOI SIAMO PARTENOPEI" που σημαίνει ...
"ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ", δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ. ...
Το βίντεο που ακολουθεί δεν λέει ψέμματα! 

Γι' αυτόν τον λόγο συστηματικά φρόντιζαν να χτυπήσουν όπου μπορούσαν την ελληνομάθεια με στόχο να στερήσουν από τους Έλληνες την άρτια γνώση τής λειτουργίας τής γλώσσας τους. Ας ψάξει κάποιος να βρει ποιοι ήταν οι "Έλληνες" πολιτικοί, οι οποίοι πρέσβευαν τον άκρατο δημοτικισμό στα χρόνια τής "απελευθέρωσης" και θα διαπιστώσει πως ΟΛΟΙ τους ήταν ελεγχόμενοι από τους Προτεστάντες.

 Ας ψάξει να βρει ποιοι πολέμησαν τη γλώσσα στα σχολεία —για να μην "κουράζονται" οι μαθητές— και θα βρει τους ίδιους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει στην ιστορία ως δοσίλογους. Όλοι αυτοί λειτουργούσαν υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των Προτεσταντών.
Όμως, δεν ενοχλούσε τους αγροίκους Γερμανούς μόνον η ελληνική γλώσσα των Ρωμιών. Τους ενοχλούσε και ο κοσμοπολιτισμός τους. Αυτόν τον κοσμοπολιτισμό τον θεωρούσαν ακόμα πιο επικίνδυνο, εφόσον ήταν δεδομένο ότι θα απειλούσε τα συμφέροντά τους, όταν αυτά θα αναπτύσσονταν στους χώρους όπου κινούνταν οι ενοχλητικοί Ρωμιοί τής Ανατολής. Τους ενοχλούσε η σχέση τους με την ίδια τη Ρώμη και ό,τι αυτή συνεπάγεται ιστορικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά.


Ας φανταστεί ο αναγνώστης την περίπτωση στη σημερινή ευρωπαϊκή κρίση να συσπειρώνονταν οι λαοί του Νότου απέναντι στους Γερμανούς με μια πλατφόρμα όπως η ελληνική. Αυτό ήταν πάντα ο τρόμος των Γερμανών και αυτό προσπάθησαν να εξαλείψουν πριν επιχειρήσουν την ολοκληρωτική κατάκτηση του στόχου τους. Γι' αυτόν τον λόγο ένας τεράστιος κόσμος "εξαφανίστηκε" από τον φυσικό του χώρο. Δεν εξαφανίστηκαν οι Γερμανοί, οι οποίοι καταλαμβάνουν τη Βόρεια Ευρώπη και ανήκουν ακόμα και σήμερα σε διαφορετικά έθνη. Δεν εξαφανίστηκαν οι Σλάβοι, οι οποίοι καταλαμβάνουν την Ανατολική Ευρώπη και οι οποίοι επίσης ανήκουν σε πολλά και διαφορετικά έθνη ...Εξαφανίστηκαν οι Έλληνες, οι οποίοι καταλάμβαναν τη μεσογειακή "λεκάνη" και στους οποίους δεν επιτράπηκε καν να έχουν το δικαίωμα κι αυτοί να ανήκουν σε διαφορετικά έθνη.
Για παράδειγμα, η ελληνική γλώσσα, η οποία επί χιλιετίες μιλιόταν στη Νότια Ιταλία, έγινε στόχος τού Μουσολίνι και μέσα σε ελάχιστες δεκαετίες εξαφανίστηκε. Για έναν "μυστήριο" λόγο ο φασιστικός "εθνικισμός" τής Ιταλίας "στόχευε" πάντα τους ελληνόφωνους του Νότου και όχι τους Γερμανούς του ιταλικού Βορρά. Ο Μουσολίνι, ο οποίος, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα πλέον έγγραφα, αποδεικνύεται ότι υπήρξε από το 1917 πράκτορας της Αγγλικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙ6, είχε μια περίεργη "εμμονή" με την ελληνική γλώσσα.

 Ο εφευρέτης δηλαδή του "φασισμού", ως όρου, ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος των ελληνόφωνων του ιταλικού νότου ...Των ελληνόφωνων, οι οποίοι αποτελούσαν τη ζωντανή "σύνδεση" της Μεσογείου με το ελληνορωμαϊκό παρελθόν της

 http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/05/o-thymos-mias-autokratorias.html
 http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/06/h-epistrofh-ton-romion.html

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου