Google+ To Φανάρι : Παράταση για τέσσερις μήνες στο χάος με τις τηλεοπτικές άδειες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Παράταση για τέσσερις μήνες στο χάος με τις τηλεοπτικές άδειες

 ΜΠΛΟΚΟ από τη ΝΔ στον Σαββίδη... "ΑΚΥΡΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!"
Στο μικροσκόπιο ο Ιβάν Σαββίδης από τους καναλάρχες και τους επιλαχόντες - Λόγω της αποβολής Καλογρίτσα καθυστερεί η υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα οι μη αδειοδοτημένοι σταθμοί να λειτουργούν τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου
Ακόμη πιο θολό και απρόβλεπτο έγινε από χθες το τηλεοπτικό τοπίο, μετά την αποβολή της εταιρείας Καλογρίτσα από τη διαδικασία αδειοδότησης, λόγω της αδυναμίας του να καταβάλλει την πρώτη δόση των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ....


Η αποβολή Καλογρίτσα προκαλεί αμηχανία, αλλά και υπόγειες «μουρμούρες» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ως την Κυριακή η κυβέρνηση έκλεινε τα μάτια στις αμέτρητες παρατυπίες της εταιρείας Καλογρίτσα κατά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, δημιουργώντας την αίσθηση προνομιακής μεταχείρισής της. Μετά τις αποκαλύψεις όμως για τα βοσκοτόπια των 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», φαίνεται ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν τρόπο για να απαλλαγούν από τον επιχειρηματία. Και για τους λόγους αυτούς, η δήλωση για την αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης «λύτρωσε» το κυβερνών κόμμα που ανέπνευσε με ανακούφιση.

Τώρα όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά την ανάδειξη ως υποψήφιου καναλάρχη Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει ομολογήσει δημοσίως ότι λειτούργησε ως «λαγός» στη δημοπρασία, αυξάνοντας εικονικά τις προσφορές. Ταυτόχρονα αναγκάζεται να αναστείλει για τουλάχιστον δύο μήνες τη διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς η αποβολή Καλογρίτσα και η αντικατάστασή του από τον Σαββίδη, θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε χθες ότι θα είναι έτοιμος να καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε (20,5 εκατομμύρια) εντός των προσεχών τριών ημερών.
Πηγή 



 ΜΠΛΟΚΟ από τη ΝΔ στον Σαββίδη... "ΑΚΥΡΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!"

 Ως «τελειωτικό χτύπημα» για την νομική, επιχειρηματική, οικονομική, πολιτική και συνταγματική αξιοπιστία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την εξέλιξη με την οριστική έξοδο του κ. Καλογρίτσα εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής της πρώτης δόσης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να πάρει την άδεια ως πρώτος επιλαχών ο Ιβάν Σαββίδης και μάλιστα κάνουν λόγο για δύο «εικονικές συμμετοχές» εννοώντας αυτή των κ. Καλογρίτσα και κ. Σαββίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό. Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.

Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές;

Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν;

Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».


 Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου