Google+ To Φανάρι : Υπεγράφη το σχέδιο εξυγίανσης για τον Μαρινόπουλο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Υπεγράφη το σχέδιο εξυγίανσης για τον Μαρινόπουλο

Έπεσαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης οι τελικές υπογραφές στο οριστικό Σχέδιο Εξυγίανσης της εταιρείας Μαρινόπουλος μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης...

Η υπογραφή του σχεδίου αποτελεί την αφετηρία του αγώνα δρόμου που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες ώστε το σχέδιο να αποσταλεί σε περίπου 2.000 εμπορικούς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές της Μαρινόπουλος προκειμένου να το μελετήσουν και να το αποδεχθούν ή να το απορρίψουν.

Στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να υποβληθεί στο δικαστήριο η αίτηση για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 θ του Πτωχευτικού Κώδικα. Χρονικά, ωστόσο, οι διαδικασίες αναμένεται ότι θα διαρκέσουν λίγες ημέρες περισσότερο και θα ολοκληρωθούν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Παρότι το εγχείρημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και εκφράζεται εύλογος προβληματισμός για την βιωσιμότητά του στο μέλλον, εκφράζεται αισιοδοξία ότι σε αυτή τη φάση η υπόθεση θα περάσει επιτυχώς από το δικαστήριο. Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν πηγές από τις δύο εταιρείες, μέχρι σήμερα έχει διασφαλιστεί προφορικά η συναίνεση ποσοστού άνω του 60% του συνόλου των πιστωτών, και του 70% των εμπορικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος οι οποίοι θα κληθούν να αποδεχτούν οριζόντιο κούρεμα κατά 50% στις απαιτήσεις τους έναντι της Μαρινόπουλος.
Βασίλης Γεώργας
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου