Google+ To Φανάρι : Είναι γεγονός-Οι πρώτοι λαθροπρόσφυγες σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη-Επόμενο βήμα η απασχόληση ως εργάτες γης!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι γεγονός-Οι πρώτοι λαθροπρόσφυγες σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη-Επόμενο βήμα η απασχόληση ως εργάτες γης!

Ο εποικισμός προχωρά!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα REACT, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 600 πρόσφυγες αναμένεται να εγκατασταθούν συνολικά σε 100 μισθωμένα διαμερίσματα και άλλοι 60 σε οικογένειες που θα τους φιλοξενήσουν στη Θεσσαλονίκη...

Μέχρι τώρα 5 διαμερίσματα ενοικιάστηκαν δύο στον δήμο Θεσσαλονίκης, δύο στον δήμο Νεάπολης – Συκεών και ένα στον δήμο Καλαμαριάς ενώ πρόσφυγες φιλοξενούνται και σε τρεις οικογένειες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, «Εξακόσια άτομα που αντιστοιχούν στα 100 διαμερίσματα είναι σταγόνα στον ωκεανό για το σύνολο των προσφύγων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θε»σαλονίκης», ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα τόνισε με υπερηφάνια ότι «το νερό μπήκε στο αυλάκι και συμβόλαια ενοικίασης υπογράφονται πλέον κάθε μέρα».

Πρόσθεσε «Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται με αυτές τις δύο μορφές επιτέλους κατορθώνουν να βγουν από μια διαδικασία που για κάποιους από αυτούς έχει κρατήσει και χρόνια γιατί δεν είναι μόνο το διάστημα που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και εκείνο στο οποίο διέμεναν για δύο – τρία χρόνια στην Τουρκία ή αλλού.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει εκδηλωθεί εδώ και μήνες από όλους τους Έλληνες, δίνει τη θέση της σε μια άλλη εκδοχή ανθρωπιστικής στήριξης που είναι η συγκατοίκηση, η ενσωμάτωση για κάποιους που θα μείνουν και η ομαλή μετάβαση σε μια κανονικότητα για το διάστημα που θα περιμένουν μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση ασύλου που υπέβαλαν για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε την ανάγκη άμεσης απασχόλησής τους και ότι αποτελεί το επόμενο βήμα! Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «Κάθε χρόνο έρχονται στην Κεντρική Μακεδονία εργάτες γης από την πΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. Φέτος ήταν 15 με 20.000 άτομα. Πρότεινα στον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αντί να έρχονται άτομα από τις γειτονικές χώρες να απασχολούνται πρόσφυγες σε αγροτικές εργασίες, εφόσον το επιθυμούν».
Ετοιμάζουν τον εποικισμό του ισλαμ και κανείς δεν αντιδρά. Έρχονται τα χειρότερα.
el.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου