Google+ To Φανάρι : Ιερώνυμος και Φύλης χάσανε την μπἀλα!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ιερώνυμος και Φύλης χάσανε την μπἀλα!


Απίστευτο! Και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος χάσανε το προφανές!
 Και εξηγούμαστε:
 Ο κ. Φίλης προσπαθώντας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό να υπερασπιστεί την επιδίωξή του Κόμματός του και των εργοδοτών του της νέας τάξης για την αποδέσμευση του κράτους από την Εκκλησία και την δημιουργία ανεξίθρησκου  κράτους επέπεσε σε ανεπίτρεπτα νοηματικά και εννοιολογικά ολισθήματα!...


Κατ¨αρχήν, φυσικά και οι σχέσεις κράτους-Εκκλησίας δεν εξαρτώνται από πρόσωπα αλλά αυτό παραβλέπεται από τον κ. Φύλη. Η σχέση αυτή αφορά την Έννοια και την δομική λειτουργία του κράτους στο σύνολό του με την Εκκλησία ως Αντιπρόσωπο την Ορθόδοξης Χριστιανικής ομολογίας την οποία ασπάζονται στην πλειοψηφία τους εκατομμύρια Έλληνες, η οποία και καμία σχέση δεν έχει με πρόσωπα ή πράγματα αλλά με πιστεύω!

 Έτσι λοιπόν η  έκπτωση της λαϊκίστικης και παρακμιακής επιχειρηματολογίας του κυρίου Υπουργού και η πονηρή καταβαράθρωση του επιπέδου της συζήτησης είναι προφανής όταν μπερδεύει εκλείποντα πρόσωπα που τα κρίνει η Ιστορία και λαϊκίζει αναζητώντας και καταλογίζοντας ευθύνες για ανθρωπογενείς καταστάσεις χάνοντας το νόημα και διαστρεβλώνοντας το θέμα αποπροσανατολίζοντας το ακροατήριο!

Και όχι μόνο αυτό αλλά δημιουργεί και συγρκουσιακές συνθήκες και αντίπαλα στρατόπεδα στην κοινωνία κάτι που σαφέστατα δεν αρμόζει στην θέση παίδευσης του πνεύματος την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί!  

Από την άλλη πλευρά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέπεσε στο ίδιο ολίσθημα καθώς απάντησε (εμμέσως) στον λαϊκιστή Υπουργό στο αυτό μήκος κύματος στέλνοντας στον πρόεδρο της Βουλής βιβλίο συνοδευόμενο από σχετική επιστολή, με τα (αδιαμφισβήτητα) ανδραγαθήματα και τους ηρωισμούς των θρησκευτικών λειτουργών της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Με αυτόν τον πονηρό και φτηνό τρόπο ο λαϊκισμός επεβλήθη της λογικής! Και "χάθηκε η μπάλα"!

Η πλήρης διαστρέβλωση! Ο απίστευτος αποπροσανατολισμός!  Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησιάς περιορίζονται στις ευθύνες των παπάδων για το τι έκαναν στην κατοχή κύριε Φύλη; Και απαντάτε σεβασμιώτατε; Δεν βρέθηκε κάποιος λογικός χριστιανός να σας σταματήσει;
 ...Η όλο αυτό το σκηνικό ήταν στημένο εξ αρχής;


Δημοσθένης Το Φανάρι




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου