Google+ To Φανάρι : Ψυχάρης: Πήρα δάνειο 15.000.000 € με ...αέρα για εγγύηση!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ψυχάρης: Πήρα δάνειο 15.000.000 € με ...αέρα για εγγύηση!

Κυνικός ο Ψυχάρης την ώρα που ο Ελληνικός λαός αυτοκτονεί από την φτώχεια και την εξαθλίωση! 
Τι κατέθεσε χθες στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ. «Δεν θα κλείσει το Mega, ίσως δημιουργηθεί και Βήμα Channel» είπε.
Τη συνέχιση της λειτουργίας του Mega, ανεξάρτητα από το ότι αποκλείστηκε από τη διαδικασία της αδειοδότησης, την πρόθεση δημιουργίας του Βήμα TV, αλλά και το ότι έλαβε δάνειο δίνοντας «αέρα» (!) ως εγγύηση ....
παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος της Τηλέτυπος Α.Ε. Παναγιώτης Ψυχάρης καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Εντύπωση προκάλεσε ότι σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της «γάτας των Ιμαλαΐων» ο Π. Ψυχάρης διέψευσε επί της ουσίας τον πατέρα του Σταύρο Ψυχάρη για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση «κουτσομπολιό» και προσθέτοντας: «Το ότι δεν έχει διαψευστεί αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει ότι έγινε κιόλας».

«Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μόνο στη φαντασία και τις ονειρώξεις κάποιων θα κλείσει» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, προσθέτοντας ότι η εκπομπή του καναλιού μπορεί να γίνει μέσω δορυφόρου, ίντερνετ ή κάποιας άλλης πλατφόρμας. «Είναι μια εταιρία στο Χρηματιστήριο με χιλιάδες μικρομετόχους. Παράγει και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία του «Βήμα TV».

«Απαρχαιωμένο μέσο»
Χαρακτήρισε μάλιστα την τηλεόραση απαρχαιωμένο μέσο, που ταιριάζει σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. «Οι νέοι έχουν πάει σε άλλες μορφές ενημέρωσης. Εμείς εδώ στον τόπο μας συζητάμε για τηλεοπτικές άδειες, όταν ο δυτικός κόσμος είναι ήδη αλλού» είπε, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις στις τράπεζες έτσι ώστε να μην επιτευχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αποκλειστεί το Mega από τον διαγωνισμό της αδειοδότησης.

«Είναι η αίσθηση που έχω ότι υπήρξε παρέμβαση! Είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι» υποστήριξε, αναφέροντας ότι μέχρι να γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι τράπεζες του δέσμευσαν 24.000.000 ευρώ. Εάν δεν είχε γίνει αυτή η δέσμευση -είπε- θα γίνονταν κανονικά οι πληρωμές των εργαζομένων, των προμηθευτών και η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Π. Ψυχάρης αντέκρουσε τα περί μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Τηλέτυπος Α.Ε. αναφέροντας ότι το κανάλι πλήρωσε 130.000.000 ευρώ σε τόκους για το ομολογιακό δάνειο που έχει λάβει. «Για δάνειο χαμηλότερο των 100.000.000. Πού θα τα είχαν βρει οι τράπεζες αυτά τα λεφτά; Από την ανακεφαλαιοποίηση και τους κόπους των ανθρώπων» είπε, προσθέτοντας: «Το Δημόσιο δεν έχει ζημιωθεί ούτε σεντ». Απέδωσε τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία στο οικονομικό κλίμα, ισχυρίστηκε ότι το Mega χρωστάει 86.000.000 ευρώ, αλλά συνεχίζει να πληρώνει.

«Δυστοκίες»

Οσον αφορά τα δάνεια του ΔΟΛ, ο Παναγιώτης Ψυχάρης είπε πως είναι ενήμερα και το γεγονός ότι η έκθεση της Τ.τ.Ε. αναφέρει ότι περίπου 75.000.000 ευρώ είναι ακάλυπτα από εγγυήσεις, από τη στιγμή που εξυπηρετούνται κανονικά, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο ΔΟΛ, τόνισε, «είναι ένας όμιλος με ιστορία 90 ετών και δεν θα αφήσει κανέναν απλήρωτο ή ξεκρέμαστο. Μπορεί να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις και δυστοκίες στις πληρωμές, που όμως μέρα με την ημέρα διορθώνονται» συνέχισε ο κ. Ψυχάρης.

Κλείνοντας πάντως την κατάθεσή του ομολόγησε ότι έλαβε δάνειο με εγγυήσεις... «αέρα ύψους 15.000.000 ευρώ». «Είπατε αέρα;» απόρησε ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Φάμελλος και συνέχισε: «Υπογράψατε αέρα; Με τι εχέγγυο; Αξίζει τόσα η υπογραφή σας; Αυτή είναι η ιστορία των δανείων στην Ελλάδα». Ο κ. Ψυχάρης όχι μόνο δεν έκανε λάθος, αλλά επιβεβαίωσε την ομολογία του!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου