Google+ To Φανάρι : Τι υποκρύπτουν οι αναφορές ξένων ΜΜΕ περί δήθεν ελληνικού νησιού που ανήκει στην Αίγυπτο για το οποίο πληρώνουμε ενοίκιο;

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τι υποκρύπτουν οι αναφορές ξένων ΜΜΕ περί δήθεν ελληνικού νησιού που ανήκει στην Αίγυπτο για το οποίο πληρώνουμε ενοίκιο;

Θέμα οθωμανικών και αιγυπτιακών κληροδοτημάτων από πίσω
Αναφορές στα ΜΜΕ της Αιγύπτου υποστηρίζουν ότι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της  Ελλάδας  ανήκε στην Αίγυπτο και ότι η Ελλάδα έχει σταματήσει να πληρώνει το  1 εκατ. δολάρια για  ενοικίαση του νησιού αυτού μετά από νέα συμφωνία για την ΑΟΖ, αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος.
Η ακρίβεια των πληροφοριών αυτών όμως είναι σίγουρο ότι αμφισβητείται....

Αυτές οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης παραθέτουν τις δηλώσεις Αιγύπτιου  πρώην υπαλλήλου του υπουργείου αιγυπτιακών κληροδοτημάτων με το όνομα Ατάφ Οθμάν,  ο οποίος είπε ότι το νησί αυτό ήταν ένα δώρο από τον Οθωμανό Σουλτάνο στον  Μοχάμεντ Αλή Πασά τον 19ο αιώνα.
Το νησί ευρίσκεται  στο Αιγαίο και είναι η  Χίος  η πατρίδα του Έλληνα ποιητή του Ομήρου , συγγραφέα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, τονίζει το δημοσίευμα!
Ο Atef ισχυρίζεται ότι υπήρχε  συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών το 1997 , και σύμφωνα με αυτήν η Ελλάδα έχει  νοικιάσει  το νησί από την Αίγυπτο για  1 εκατ.  ετησίως.
Η  Ελλάδα όμως σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο, και  σύμφωνα με άλλη συμφωνία το 2015, η οποία επαναπροσδιόριζε τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, παραχωρήθηκε η  κυριαρχία  του νησιού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Atef.
Μια γρήγορη αναζήτηση στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Διεθνούς Συνεργασίας σχετικά με την ιστορία των συμφωνιών με  Ελλάδα και Αίγυπτο ,  δεν δείχνει καμία αναφορά σε  υποτιθέμενη συμφωνία το 1997.
Υπάρχει ωστόσο μια άλλη συμφωνία που υπεγράφη το έτος αυτό μεταξύ των δύο χωρών,  αφορά όμως την  επικύρωση για την αποφυγή  διπλής φορολογίας .
Ο Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Khaled Fahmy αμφισβητεί την εγκυρότητα των  πληροφοριών.
«Η είδηση δόθηκε από  υπαλλήλους του αιγυπτιακού  υπουργείου Κληροδοτημάτων  είναι καταστροφική. Δείχνουν ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει την κληρονομιά της Αιγύπτου  », λέει ο Fahmy.
Ο καθηγητής Fahmy εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αιγυπτιακά  κληροδοτήματα στο νησί της Χίου, αλλά στην νήσο  Θάσο. Η Θάσος βρίσκεται στα βόρεια του Αιγαίου, κοντά στην Καβάλα, και είναι πατρίδα του Μοχάμεντ Άλι. Το νησί τέθηκε υπό οθωμανική κατοχή τον 15ου αιώνα (και μιλάμε για ορισμένα κτίρια στο νησί   όπως και στην πόλη της  Καβάλας) .
Αυτές οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης έρχονται  σε μια στιγμή που συνεχίζει να υπάρχει  ένταση γύρω από την συμφωνία  του Απριλίου μεταξύ της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, για την  επαναχάραξη των θαλασσίων συνόρων στην Ερυθρά Θάλασσα .
Η συμφωνία αυτή  αντιμετώπισε ευρεία δημόσια αποδοκιμασία, διότι η Αίγυπτος θεωρήθηκε ότι εκχώρησε  κυριαρχία στα νησιά  Tiran και Sanafir στην Σ.Αραβία .
Όπως και να έχει διαβάζοντας αυτή την εξωφρενική είδηση, ενδεχομένως να  υπάρχει  περίπτωση υποχθόνιων «σχεδίων» , και σε συνδυασμό με μια πιθανή εξομάλυνση των σχέσεων Αιγύπτου και Τουρκίας , να βρεθούμε πάλι μπροστά σε τελεσμένα γεγονότα .
Το ζήτημα των αιγυπτιακών και των οθωμανικών κληροδοτημάτων στην Ελλάδα, δυστυχώς  έχει πολύ «βάθος» , και ενδεχομένως να το βρούμε μπροστά μας ειδικά από την Τουρκία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του.
Πηγή

Με την ευκαιρία που μας δίνει η παραπάνω ανάρτηση ξαναθυμόμαστε αυτά που δεν πρέπει να ξεχνούμε με τίποτα!¨Έτσι λέμε πως ουδείς λόγος γίνεται όμως για τις Ελληνικές περιουσίες που χάθηκαν και από τις Ελληνικές ακμάζουσες  παροικίες που εξαφανίστηκαν από το απάνθρωπο πογκρόμ των Τούρκων το 1955 στην Κωνσταντινούπολη,  και λίγο πιό πρίν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1952, με την εκδίωξη των Ελλήνων από την χώρα αυτή και την αρπαγή των περιουσιών τους από τον δικτάτορα Νάσερ.
 Καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή και από την παχύδερμη εθελόδουλη και προδοτική Ελληνική πολιτική σκηνή που ενώ έβλεπε να τρώνε και να κατασπαράζουν τα παιδιά της Ελλάδος οι βάρβαροι, δεν έπραξε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ σε καμία από τις δύο περιπτώσεις!
Για να μην πάμε λίγο πιό πίσω στον Ξεριζωμό των Ελλήνων από τον Πόντο, την Ιωνία, να μην αναφέρουμε τους διωγμούς των Θρακιωτών μέχρις αφανισμού από την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) από τους τωρινούς μας "συμμάχους" τους Βούλγαρους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει εκστρατεία εθνοκάθαρσης που συνεχίστηκε έως και το 1944 με την Βουλγαρογερμανική κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ...
Γιά όλα λοιπόν τα παραπάνω κανένας  "Ελληνας" πολιτικός δεν έκανε το παραμικρό, δεν διεκδίκησε ούτε μία δραχμή ως ηθική αποζημίωση, δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση δικαστικού αγώνα, δεν, δεν, δεν, ....  ... 
Επ αυτού θα επανέλθουμε ...
Δημοσθένης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου