Google+ To Φανάρι : «Ανοίξτε τα σύνορα» 500.000 πρόσφυγες έτοιμοι να περάσουν το Αιγαίο!

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Ανοίξτε τα σύνορα» 500.000 πρόσφυγες έτοιμοι να περάσουν το Αιγαίο!

Με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό υπό κατάρρευση, οι πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, ανυπομονούν να περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

Σε προπαγανδιστικό και απειλητικό προς την ΕΕ δημοσίευμά της η Τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται στους 500.000 Σύριους που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και στα συνολικά 2,7 εκατομμύρια (2.700.000) που βρίσκονται στην Τουρκία,...
που αναμένουν την κατάρρευση της μεταναστευτικής – προσφυγικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ώστε να μπορέσουν να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί να πάνε στην βόρεια Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες πιστεύουν πως η Τουρκία δεν θα κάνει τίποτα για να τους σταματήσει καθώς θα προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ θεωρούν πως η Ελλάδα δεν θα τους σταματήσει στη θάλασσα. Η εφημερίδα Sabah πιστεύει πως το τέλος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας είναι δεδομένο, καθώς η ΕΕ απαιτεί αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο, ώστε να απελευθερωθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, ενώ ο Ερντογάν κρατά σκληρή στάση, λέγοντας πως καλύτερα να υπάρχει βίζα, παρά να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο!

Έτσι, η Sabah πήγε στο προάστιο Fatih της Κωνσταντινούπολης όπου βρίσκονται 500.000 πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι ετοιμάζονται για την Ευρώπη.

Ο 12χρονος Μοχάμεντ ελπίζει πως με την κατάρρευση της συμφωνίας θα μπορέσει να πάει στην Γερμανία.

Την ίδια ελπίδα έχει και ο 31 ετών Φιράς, που κατηγορεί την ΕΕ πως βοηθάει τον «σφαγέα» Άσαντ και απαιτεί η ΕΕ να βοηθήσει όσους είναι αντίθετοι με τον Άσαντ.
Ο 39 ετών Αμμάρ από το Ιράκ, επίσης θέλει να πάει στην Γερμανία, αλλά φοβάται την ισλαμοφοβία που υπάρχει στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνόντος κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) Μπουλέντ Τουράν, δήλωσε στην εφημερίδα Sabah:

«Η Τουρκία έχει εκπληρώσει το μερίδιό της σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας. Η στάση μας στο προσφυγικό είναι ξεκάθαρη. Είναι όλοι τους φιλοξενούμενοί μας. Εάν θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη και η ΕΕ δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις (της συμφωνίας), θα ανοίξουμε τα σύνορά μας».
Στη συνέχεια στο άρθρο περιγράφονται οι ιστορίες προσφύγων και γίνεται έντονη αναφορά στην επιθυμία τους να επιστρέψουν στη Συρία αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.

Κάπου εδώ η εφημερίδα αρχίζει την έντονη προπαγάνδα, αλλά και την επίθεση στην ΕΕ:

Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ανακουφίστηκαν με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου με την Άγκυρα. Ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο προς τα Ελληνικά νησιά έπεσε σχεδόν στο μηδέν. Προφανώς η Τουρκία έσωσε τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονταν κάτω από έντονη εσωτερική πολιτική πίεση.

Η ΕΕ βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι αρνούμενη την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, εάν δεν αλλάξει ο αντιτρομοκρατικός νόμος. Ο Ερντογάν προειδοποίησε την ΕΕ, τονίζοντας πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία μπορεί να σταλούν στην Ευρώπη με «λεωφορεία και αεροπλάνα» και το όνειρο της Μέρκελ μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη τις επόμενες εβδομάδες.

Η Τουρκία, ο βόρειος γείτονας της Συρίας, άνοιξε τα σύνορά της και πρόσφερε ασφαλές καταφύγιο στους πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή. Παρόλο που ο Λίβανος και η Ιορδανία δέχτηκαν πολλούς πρόσφυγες,η Τουρκία είναι αυτή που δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την παροχή καταλυμάτων υψηλών προδιαγραφών. Η Τουρκία, παρόλο που δεν ήταν προετοιμασμένη, μπόρεσε γρήγορα να στήσει καταυλισμούς με σκηνές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, που επιθυμούσαν να περάσουν από τη χώρα, καθοδόν για την Ευρώπη.

Κάπου εδώ τελειώνει η προπαγάνδα της εφημερίδας Sabah για το πόσο όμορφα φέρθηκε η Τουρκία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και η απειλή πως τα σύνορα θα ανοίξουν και πάλι για όλους προς την Ευρώπη, εάν η ΕΕ δεν δεχτεί να μετριάσει τις απαιτήσεις της στην αλλαγή του Τουρκικού αντιτρομοκρατικού νόμου.

  Daily Sabah

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου