Google+ To Φανάρι : Να γιατί όταν η Ρωσία θα ¨πελεκάει¨ την Τουρκία, η Αμερική θα έχει τα χέρια της σταυρωμένα.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Να γιατί όταν η Ρωσία θα ¨πελεκάει¨ την Τουρκία, η Αμερική θα έχει τα χέρια της σταυρωμένα.

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. Η επικαιρότητα ήδη ανέδειξε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ σε επίπεδο συνεργασίας και σε σχέση με την Συρία.
Όμως δεν γνωρίζουμε τι βάθος και χρονική διάρκεια θα έχει αυτή η άτυπη συνεργασία καθότι η γεωπολιτική ροή των γεγονότων εναλλάσσεται με καταπληκτικές ταχύτητες.
Κοινή στόχευση όλων των ισχυρών σήμερα είναι το Νεοθωμανικό μοντέλο του Σουλτάνου Ερτνογάν....

Οι μεν Ρώσοι έχουν πλέον αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Τουρκία υποδαυλίζει την πρόσφατη αιματηρή σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ δείχνουν με το δάκτυλο τους Τουρκία
¨Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε εξωτερική επιρροή σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και υπέδειξε την παρουσία του «τουρκικού παράγοντα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με συνέπειες μεταξύ της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
«Γι ‘αυτό δεν αποκλείει ότι σε αυτή την περίπτωση, να υπάρχουν παράγοντες από το εξωτερικό που επηρεάζουν αυτήν την σύγκρουση.

Δείχνοντας με το δάκτυλο του την Τουρκία και τις πρόσφατες θέσεις του Ερντογάν υπέρ των Αζέρων.¨ Πηγή: ΜΟΣΧΑ 9 Απριλίου -. RIA Novosti

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ στρατηγοί δείχνουν με το δάκτυλο τους Ερντογάν
¨Το “βαθύ κράτος” στην Άγκυρα δείχνει σιγά σιγά να εξεγείρεται κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν που με τις ενέργειες του έχει καταστήσει τη χώρα “διεθνή τρομοκράτη” και οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση. Ένας εκ των εκφραστών του, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ κατακεραύνωσε τον Τούρκο Πρόεδρο προειδοποιώντας τον πως η σύγκρουση με τη Ρωσία και η διατάραξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ λόγω Κούρδων απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε χάος¨.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στρατηγοί ¨νίπτουν τας χείρας¨ τους.
¨Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Αμερικάνικου Στρατού Mark Milley ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία και στην Επιτροπή των Ενόπλων Υπηρεσιών ότι ο ρωσικός εξοπλισμός ξεπερνά τα αμερικανικά ανάλογα σε πολλά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά στρατεύματα είναι σε θέση να αντιταχθεί αποτελεσματικά εναντίων ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή με στρατούς περιφερειακών χωρών. Ωστόσο, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τις «μη πυρηνικές» δυνάμεις της Ρωσίας, οι απώλειες των ΗΠΑ θα είναι πάνω από το κανονικό.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο υπ αριθμόν ένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Έτσι, το βασικό έργο μας συμπλήρωσε πρέπει να είναι η διασφάλιση της αποτροπής, η διατήρηση της συνοχή της Συμμαχίας και η υποστήριξη προς τους συμμάχους με σκοπό να περιοριστεί πιθανή ρωσική επιθετικότητα. «08/04/2016 |
Με λίγα λόγια λέει στους Τούρκους « βγάλτε τα μόνοι σας με την τρέλα του Ερντογάν»

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ανακοινώνεται
ΗΠΑ και Ισραήλ ζητούν την εκκένωση της Τουρκίας από τους πολίτες τους:
¨ΗΠΑ και Ισραήλ με επείγουσα ανακοίνωση καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία ενώ ζητούν απ όσους δεν μπορούν να μην πλησιάσουν Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια γιατί θεωρούν δεδομένο ότι έρχεται μεγάλο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Η εκτίμηση αυτή φέρεται να είναι κοινή στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισραήλ.¨ του Βασίλη
Όλα αυτά δείχνουν ότι η ¨τρέλα του σουλτάνου ¨ θα ξεσπάσει επάνω στον πιο αδύναμο κρίκο, έτσι όπως κατήντησαν κάποιοι την Ελλάδα.

Για αυτό και εμείς φέρνουμε τον Πάπα να μας ¨ευλογήσει¨ με τις υψηλές γνωριμίες τους μήπως και εξορκίσει το σουλτανικό δαιμόνιο που δημιούργησε την κρίση του προσφυγικού – λαθρο μεταναστευτικού από το Αιγαίο προς τας Ευρώπας.

Αχ καημένε κυρ Φώτη Κόντογλου, ποιος σε ακούει σήμερα;
Να τι μας λέει το παιδί της προσφυγιάς και της Καθ ημάς Ανατολής που από το Αιβαλί ήρθε ξεριζωμένος στην Λέσβο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Πάπα.

¨Οι φιλοπαπικές κινήσεις είναι θάνατος για το Γένος μας
Παπική ῾Ελλάδα θά πεῖ ἐξαφάνιση τῆς ῾Ελλάδας.
Πί­στη ἀ­σά­λευ­τη στήν ᾿Ορ­θο­δο­ξί­α, πού ἐ­µεῖς οἱ προ­κοµ­µέ­νοι τήν πή­ρα­µε κλη­ρο­νο­µι­ά καί τήν που­λᾶ­µε «ἀ­ντί πι­να­κί­ου φα­κῆς» καί ἀ­σπα­σµοῦ τῆς πα­ντό­φλας τοῦ Πά­πα! Μά σέ τέ­τοι­ο ση­µεῖ­ο ἐκ­φυ­λι­σθή­κα­µε; Αἰ­τί­α εἶ­ναι ἡ ἔµ­φυ­τη µα­ται­ο­δο­ξί­α µας, πού µᾶς κά­νει νά θέ­λου­µε νά φαι­νό­µα­στε ἔ­ξυ­πνοι συγ­χρο­νι­σµέ­νοι, προ­ο­δευ­τι­κοί, κι ὄ­χι κα­θυ­στε­ρη­µέ­νοι. Μέ τή συ­ναί­σθη­ση τῆς κα­τω­τε­ρό­τη­τας πού ἀ­πο­χτή­σα­µε, φο­βό­µα­στε σάν τόν δι­ά­βο­λο µή­πως µᾶς ποῦ­νε «πα­λι­ά µυ­α­λά, πα­λι­οη­µε­ρο­λο­γί­τες, κα­θυ­στε­ρη­µέ­νους». Καί τρέ­χου­µε νά πᾶ­µε πρῶ­τοι σέ κά­θε κί­νη­ση πού περ­νᾶ γι­ά «µο­ντέρ­να», θέ­λεις µί­µη­ση τῆς «ἀ­φη­ρη­µέ­νης ζω­γρα­φι­κῆς», θέ­λεις ἀ­κα­τα­λα­βί­στι­κες «λο­γο­τε­χνί­ες» (κα­η­µέ­νη λο­γο­τε­χνί­α, ποῦ κα­τά­ντη­σες!), θές φι­λο­πα­πι­σµός, θές ἀ­µε­ρι­κα­νι­σµός, στά πά­ντα, στά ντυ­σί­µα­τά µας (πρό πά­ντων τῆς νε­ο­λαί­ας), στόν τρό­πο πού µι­λᾶ­µε καί σκε­πτό­µα­στε, ἀ­κό­µα καί στίς χει­ρο­νο­µί­ες. Δη­λα­δή, κα­τα­ντή­σα­µε µαϊ­µοῦ­δες τοῦ ἀν­θρω­πί­νου γέ­νους «ἐν ὀ­νό­µα­τι τῆς προ­ό­δου καί τῆς θαυ­µά­σι­ας ἐ­πο­χῆς µας».
(Φώ­τη Κό­ντο­γλου «Μυ­στι­κά ἄν­θη», ἐκ­δ. «Ἀ­στήρ», σελ. 51-53)
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου