Google+ To Φανάρι : Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υποστήριξε την πρόταση Γιούνκερ για την δημιουργία Στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! Τυχαίο;

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υποστήριξε την πρόταση Γιούνκερ για την δημιουργία Στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! Τυχαίο;

Να δεις που σε λίγο θα συμφωνήσουν όλοι...
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinistö, μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, στηρίζοντας έτσι την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Junker, όπως γράψαμε μόλις εχθές, σύμφωνα με τοπική πηγή «Yle», όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ.
 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικοδομήσει...
τη διατήρηση της ειρήνης και αυτή είναι βασική αξία», είπε ο Niinistö. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περίεργο είναι ότι κανείς δεν είναι θεματοφύλακας των αξιών αυτών. (Τι εννοεί εδώ ο πρόεδρος;;)
 Ο ηγέτης της Φινλανδίας τόνισε ότι, ο Γιούνκερ μιλώντας για τη δημιουργία ενός στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ένα μήνυμα προς τη Ρωσία ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις αξίες της.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου, ο υπουργός Άμυνας Καρλ Χάγκλουντ, είπε ότι η δημιουργία ενός στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που θα πρέπει να συζητηθεί. Ωστόσο, ο πολιτικός πιστεύει ότι, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι πρέπει να υποστηριχθεί από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε σχετικά :Τη δημιουργία ευρωστρατού προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου