Google+ To Φανάρι : 1.779 υπάλληλοι στα υπ. Υγείας και Οικονομικών

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

1.779 υπάλληλοι στα υπ. Υγείας και Οικονομικών

Με την πρόσληψη 200 μονίμων στο ΕΚΑΒ και 279 επιλαχόντων στις εφορίες αρχίζει η διαδικασία διορισμών στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Συνολικά θα προσληφθούν 1.779 υπάλληλοι, μόνιμοι και επικουρικοί. Ηδη σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις 279 θέσεις στο υπ. Οικονομικών, που θα καλυφθούν με κλειστό διαγωνισμό από επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013.


Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν εκδοθεί προκηρύξεις ως εξής:
ΕΚΑΒ: 200 θέσεις (ΔΕ Πληρώματα Ασθενοφόρων)
Εφορίες: 400 μόνιμοι (ΠΕ Εφοριακών)
Νοσοκομεία: 900 επικουρικοί γιατροί
Στον χώρο της Υγείας η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί αφορά το ΕΚΑΒ. Τα απαραίτητα προσόντα είναι: δίπλωμα ΙΕΚ ΕΚΑΒ ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου - Διασώστης» και επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας. Με τις νέες θέσεις ενισχύονται υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε 26 περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα θα διατεθούν 128 θέσεις. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει πυρετωδώς τις προκηρύξεις για την επιλογή 900 επικουρικών γιατρών. Το νέο προσωπικό θα συμπληρώσει τα κενά των νοσοκομείων. 

 Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο το σχέδιο της προκήρυξης για την πρόσληψη 400 ΠΕ Εφοριακών. Θα εκδοθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για τις 279 θέσεις των επιλαχόντων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει χαρακτηρίσει επείγουσα τη διαδικασία, σε βαθμό μάλιστα που η προκήρυξη θα προηγηθεί της έκδοσης του αναγκαίου Προεδρικού Διατάγματος για την αύξηση των οργανικών κενών. Η διαδικασία επιλογής θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια τον βαθμό του πτυχίου, την εμπειρία και ενδεχόμενα μεταπτυχιακά.

 ΕΚΑΒ: ΟΙ 200 ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αθήνα 128, Αλιβέρι 5, Θήβα 1, Ζαχάρω 6, Ξυλόκαστρο 3, Κεφαλλονιά 4, Κέρκυρα 2, Καρπενήσι 1, Ορεστιάδα 1, Μυτιλήνη 2, Καλλονή 2, Λήμνος 4, Σάμος 4, Ικαρία 2, Χίος 2, Ρόδος 1, Κάρπαθος 3, Κως 5, Σύρος 5, Πάρος 4, Νάξος 4, Σαντορίνη 2, Μύκονος 4, Τήνος 2, Ανδρος 1, Ιος 1.


Μπαίνουν πάλι στο προσκήνιο οι 500 θέσεις Ειδικών Φρουρών

Στο προσκήνιο των προσλήψεων μπαίνουν ξανά οι Ειδικοί Φρουροί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική προκήρυξη (500 μόνιμες θέσεις) αναμένεται να εκδοθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες με απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ είτε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Καθορίζεται όριο ηλικίας (28 έτη) και ύψος (1,70 μ.) για την υποβολή αιτήσεων. Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει 12 δικαιολογητικά. Μεταξύ αυτών, επικυρωμένα αντίγραφα τίτλου σπουδών, ξένης γλώσσας, οικογενειακής κατάστασης, άδειας οδήγησης και ταυτότητας. Προβάδισμα στην επιλογή έχουν όσοι κατέχουν πτυχίο δημόσιου ΙΕΚ «Υπηρεσιών Ασφαλείας». Η κατάταξη και ο διορισμός των υποψηφίων θα γίνει με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Σε αυτόν θα προστεθεί συγκεκριμένη μοριοδότηση που προκύπτει από τα κριτήρια: Γνώση ξένης γλώσσας, θητεία ως ΕΠ.ΟΠ., τέκνο αστυνομικού, δίπλωμα οδήγησης, πτυχίο ΙΕΚ στελέχους υπηρεσιών ασφαλείας, πολυτεκνική ιδιότητα.



Προγράμματα για 37.500 άνεργους νέους

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher που αφορά 30.000 ανέργους, ηλικίας 25-29 ετών. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου (στις 12 τα μεσάνυχτα). Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.voucher.gov.gr. Oι ωφελούμενοι θα λάβουν έως 2.550 ευρώ για κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος για τη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την άμεση χρηματοδότηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ) που ιδρύονται βάσει του ν. 4019/2011, όπως αυτός ισχύει, και την παράλληλη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης κάθε φάσης λειτουργίας των ΚοινΣΕπ. Σημειώνεται ότι κάθε ΚοινΣΕπ πρέπει να αποτελείται κατ’ ελάχιστον από πέντε ωφελουμένους. Οι επιχορηγήσεις κυμαίνονται μεταξύ 15.000 και 70.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα δράση μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη διεύθυνση www.keko.gr ή στην Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ενταξη και την Κοινωνική Οικονομία. Παράλληλα, προωθείται νέο πρόγραμμα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Με αυτή τη δράση τοποθετείται υποχρεωτικά το 15% των καταρτισθέντων σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης. 
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου